skip to Main Content

Francisco Álvarez-Cascos zegt PP lidmaatschap op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO- (Redactie) Francisco Álvarez-Cascos heeft op 1 januari bekend gemaakt dat hij uit de Partido Popular stapt. De ex vice president van Spanje en al 34 jaar een bekend gezicht bij de PP partij heeft zijn lidmaatschap van zijn partij opgezegd vanwege te weinig steun van de nationale PP leider Mariano Rajoy in verband met het kandidaatschap voor de regionale verkiezingen voor Asturias. Door de ruzies uit het verleden binnen de PP partij, heeft Mariano Rajoy gekozen voor een andere kandidaat, de loco-burgemeester van Oviedo Isabel Pérez-Espinosa, iets wat Cascos niet kon verwerken waarna hij zijn lidmaatschap van de PP opzegde.

De PP is nu bang dat Cascos een eigen partij wil gaan opzetten om zo de macht in Asturias over te nemen. Er zijn inmiddels al 39 PP leden in Asturias die met Cascos zijn meegegaan naar een eventuele nieuwe partij of hun lidmaatschap hebben opgezegd. Slecht begin dus voor de PP en Mariano Rajoy.

Ondanks alle commotie die veroorzaakt is door het opstappen van Cascos, wilde de president van Asturias Ovidio Sánchez duidelijk maken in de pers dat zijn PP partij sterk is en elke tegenslag zal overleven. Toch wordt er gevreesd dat de Pitbull van de PP, zoals Cascos ook wel eens genoemd wordt, een eigen partij zal opzetten en daarmee deel wil nemen aan de autonome verkiezingen die dit jaar in mei gehouden worden. (met dank aan Henk van Holsteijn voor het corrigeren van het nieuwsbericht)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend