skip to Main Content
Gastronomische wandelweek

Gastronomische wandelweek

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

semanagastronomia 1Omdat de Sierra de Aracena niet alleen bekend staat om zijn prachtige natuur maar ook om zijn voortreffelijke keuken, bieden wij een Gastronomische Wandelweek aan. U kunt hierbij gebruikmaken van onze uitgebreide collectie wandelkaarten.

semanagastronomia 2De op de paden verbrande calorieën vult u weer aan met behulp van heerlijke spijzen uit de regio. We hebben hiertoe de beste restaurants van de streek uitgezocht. Daarnaast kunt u zelf kaas en kastanje delicatessen maken en een kookcursus volgen. De aanvangsdag van deze smulweek is vrij naar keuze. Het arrangement kan geboekt worden van 15 september tot 1 juni.

De prijs is gebaseerd op een verblijf van twee personen inclusief ontbijt à 402,50 euro per persoon, exclusief 10 procent belasting. Indien u per autobus arriveert in Alajar, halen wij u gratis op en brengen u bij vertrek ook weer naar de bus.

De kosten voor maaltijden en extra’s dienen ter plekke apart te worden voldaan. Het is niet noodzakelijk om het volledige programma af te werken, maar laat u ons bij het maken van de reservering svp wel weten aan welke onderdelen u meedoet.

HET PROGRAMMA

Zaterdag

Een rondwandeling van 15 km naar het pittoreske dorp Linares de la Sierra. In Linares kunt u halverwege de wandeling bij ons favoriete restaurant Los Arrieros lunchen. U kunt kiezen uit een vijfgangenmenu inclusief drankjes, à 38 euro pp, of à la carte bestellen.

semanagastronomia 3Zondag

Een wandeling naar keuze, direct vanuit huis. In het paddenstoelenseizoen kunt u met een gids in de ochtend op zoek gaan naar eetbare paddenstoelen. Een aanrader is de paddenstoelenlunch van drie gangen, inclusief fles wijn in restaurant El Corcho te Alajar à 35 euro pp. Het restaurant is gelegen op 1,5 km afstand, aan het dorpsplein van Alajar.

Maandag

De Watermolentocht, een rondwandeling (15 km) direct vanuit huis, met halverwege een gedekte tafel voor de lunch vlakbij de kapel San Batholome. Hiervandaan heeft u een prachtige uitzicht.

Onze medewerkster Felisa zal aanwezig zijn met lekkernijen. De prijs is afhankelijk van de keuze van hetgeen u wilt eten en drinken. Dit kunt u bespreken op de dag voorafgaand aan de wandeling.

Dinsdag

Een wandeling rondom Jabugo, het paradijs der hammen. De Sierra de Aracena is bekend om zijn Pata Negra, een delicatesse die wordt geëxporteerd naar vele sterrenrestaurants in Europa. In Jabugo kunt u een bezoek brengen aan Sanchez Romero Carvajal, het beroemde Hammenhuis, met zijn winkel en restaurant. Hier kunt u de beste charcuterie proeven.

Vanaf 18.00 uur kunt u op kookcursus waar u leert drie authentieke Spaanse gerechten te bereiden, samen met onze plaatselijke kokkin Concha. Prijs 90 euro voor twee personen. Extra persoon 15 euro, inclusief wijn.

Woensdag

semanagastronomia 4‘s Ochtends brengt u om 11.00 uur een bezoek aan kaasboerderij Monterobledo nabij Aracena. Hier kunt u het melken van de geiten aanschouwen en vervolgens zelf een kaasje maken dat u kunt meenemen. Daarna vindt er een kaasproeverij plaats. Op de finca kunt u het kleine kaasmuseum bezoeken. De tour duurt ongeveer 1,5 uur en kost 20 euro pp, inclusief kaasmaken en proeverij. Voor een extra 10 euro pp wordt er een lunch geserveerd.

Vanuit Monterobledo kunt u een rondwandeling maken, bijvoorbeeld naar Corteconception (8 km). Op deze dag kunt ook de beroemde Grotten van Aracena en het Ham-museum aldaar bezoeken. Openingstijden Grotten: 10.00-13.30 en 15.00-18.00. Entree 8,50 pp. Openingstijden Ham-museum 11.00-13.45 en 15,30-18.00. Entree 3,50 pp inclusief tapa.

Voor het diner bevelen we Restaurant Montecruz in Aracena aan. Specialiteiten: Wild en Paddenstoelengerechten.

Donderdag

Rondwandeling vanuit Castaño del Robledo. Er zijn diverse mogelijkheden. Wij raden aan de wandeling naar Galaroza en terug (9 km) te maken.

Om 18.00 uur kunt u in Delicatessenzaak El Monumento in Castaño del Robledo zelf patisserie maken onder begeleiding van chef Teo. Tijdsduur 2 uur. Prijs 20 euro pp.

Teo’s specialiteit is kastanjes met chocolade.

Aansluitend kunt u dineren in restaurant Mariacastaña op een steenworp afstand.

Dit restaurant is gevestigd in een mooi, typisch Spaans Herenhuis, naast de kerk in het centrum van dit prachtige dorp. Bij goed weer kunt u buiten op het balkon eten, waar u naast de uitstekende keuken kunt genieten van prachtige vergezichten over de Sierra.

Vrijdag

Onze favoriete wandeling: De Gorge Wandeling (17 km) direct vanuit huis. Het is een zeer gevarieerde wandeling die voert door kurkeikenbossen, langs een ravijn, door uitgestrekte weilanden (Dehesas) en langs een rivier.

Vanaf 21.00 uur kunt u wijn proeven in de eeuwenoude bodega van restaurant El Padrino in Alajar.

Na de wijnproeverij met tapas is er een aansluitend driegangenmenu boven in de kapel van het restaurant. Prijs 35 euro pp inclusief fles wijn en proeverij.

N.B. Het programma voor de dagen zaterdag, maandag en woensdag kan verwisseld worden. Restaurant Arrieros is gesloten op maandag.

EXTRA’S

Op de aankomstdag kunnen we voor u een eenvoudige avondmaaltijd regelen in restaurant Las Palomitas in Alajar. Prijs 22,50 pp.

Indien gewenst vullen we uw koelkast met een voedselpakket ter waarde van 30 euro bij aankomst, zodat u ook thuis de avondmaaltijd kunt gebruiken.

U kunt u op uw wandeltochten laten vergezellen door natuurgids Peter Ott. Deze Duitse gids spreekt uitstekend Engels. Hij heeft een grote kennis over de omgeving, zodat u veel informatie krijgt over dit bijzondere Natuurpark. Wij raden hem zeer aan. Ideaal om deze gids ter introductie te reserveren, kosten 60 euro voor een ochtend van ongeveer 4 uur.

ALGEMENE INFORMATIE

  • Prijzen taxi van en naar Alajar:
  • Vliegveld Sevilla 125 euro
  • Linares de la Sierra 16 euro
  • Jabugo 20 euro
  • Castaño del Robledo 18 euro
  • Aracena 18 euro

Busregeling:

Sevilla-Alajar ma t/m zon 9.00 en 16.00. Aankomst twee uur later.
Alajar-Sevilla ma t/m zat 7.00 en 16.00. Aankomst twee uur later Zondag 11.00 en 17.15 vanuit Aracena.

Interessante websites

www.arrieros.net
www.restaurantemaricastana.com
www.cincojotas.com
www.monterobledo.com
www.dliria.com
www.aracena.es
www.restaurantemontecruz.com

Web: www.molinorioalajar.com
Email: molinorioalajar@telefonica.net

 

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken