skip to Main Content
Met de AVE hogesnelheidstrein van Girona naar Barcelona voor 15 euro

Met de AVE hogesnelheidstrein van Girona naar Barcelona voor 15 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Remco Stoffer) Vanaf 9 januari is het mogelijk om met de AVE hogesnelheidstrein van Girona naar Barcelona te reizen. De reistijd zal 37 minuten bedragen en per reis 15,70 euro gaan kosten.

Vanaf 9 januari zal het spoortraject van de AVE tussen Girona en Barcelona gereed zijn en in gebruik worden genomen. Dit betekend dat reizigers dan in 37 minuten in hartje centrum van Barcelona kunnen zijn of uiteraard andersom. Een enkeltje zal 15,70 euro gaan kosten en er zullen speciale tarieven zijn voor mensen die vaker zullen reizen met de AVE.

Zo bestaat er een speciale Tarjeta 10 Plus waarmee men 10 reizen heeft in acht dagen tijd of de kaart Plus Estudiante met 10 reizen in 10 dagen. Deze kaarten kosten 69,10 euro voor het traject Barcelona-Girona en 88,90 euro voor het traject Barcelona-Figueres.

Daarnaast zullen er speciale kaarten zijn met 30 of 50 reizen tussen Barcelona en Girona die 30 dagen geldig zijn. Mocht men met deze speciale kaarten reizen dan kan een enkeltje tussen Barcelona en Girona slechts 6,15 euro kosten.

Madrid

Buiten het feit dat Girona vanaf 9 januari verbonden zal zijn met Barcelona, kunnen reizigers nu ook non-stop van Girona naar Tarragona, Zaragoza of Madrid reizen. Een reis van Girona naar Barcelona duurt 37 minuten maar naar Zaragoza 2 uur en 13 minuten en naar de hoofdstad van Spanje Madrid 3 uur en 32 minuten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken