skip to Main Content
Trein zorgt voor een bloedbad na aanrijding tientallen op het spoor loslopende schapen nabij Cambrils

Trein zorgt voor een bloedbad na aanrijding tientallen op het spoor loslopende schapen nabij Cambrils

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Een trein van Euromed met daarin 270 passagiers is aan een tragedie ontkomen nadat deze over het spoor reed tussen de gemeenten Cambrils en Mont-roig aan de Costa Dorada en de de machinist plots oog in oog stond met tientallen schapen die op het spoor liepen. De trein kon niet op tijd stoppen omdat deze op snelheid reed waarna er veel schapen werden doodgeredenen er een waar bloedbad ontstond.

De aanrijding gebeurde dinsdagochtend om 11.22 uur op het treinspoor tussen de gemeente Cambrils en Mont-roig in de provincie Tarragona. De Euromed trein was eerder vertrokken vanuit Barcelona (Estacion França) met als eindbestemming Alicante en aan boord zaten 270 passagiers.

De Euromed is een trein die bijna op dezelfde lijn staat als de hogesnelheidstreinen AVE maar de Euromed gaat minder snel met een topsnelheid van 220 km/uur maar met een gemiddelde snelheid van 119 km/uur. Volgens Renfe en Adif reed de trein op het moment van de aanrijding met de schapen 150 km/uur, een snelheid wat gebruikelijk is op dit stuk van de route langs de Middellandse Zee.

Op het traject tussen de gemeente Cambrils en Mont-roig, ten zuiden van de stad Tarragona, kwam de trein in botsing met tientallen schapen die op het spoor stonden. Op dit punt van het traject staan er vreemd genoeg geen hekken naast het spoor waardoor het dus makkelijk is om op de rails te komen. Volgens de krant Diari Més werden er 80 schapen, afkomstig van de gemeente Tivissa, aangereden waarvan het merendeel op slag dood was.

In de krant Diari de Tarragona staat dat de hond die de schapen in de gaten hield nerveus werd (waarschijnlijk van de harde windvlagen of een geluid) waarna de schapen het spoor opliepen en werden aangereden door de naderende trein. Volgens de schaapsherder is er naast het verlies van schapen tevens een economisch verlies van tenminste 7.000 euro. Daarnaast kan de schaapsherder ook rekening gaan houden met een rekening die de treinmaatschappij zal voorschotelen voor de 72 minuten durende vertraging die men opliep, de schade aan de trein en de tickets van de passagiers die het hele bedrag of een deel daarvan terugkrijgen.

Foto: Diari de Tarragona

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken