Nederlandse vrouw gearresteerd voor organisatie illegaal nieuwjaarsfeest bij Barcelona

Nederlandse vrouw gearresteerd voor organisatie illegaal nieuwjaarsfeest bij Barcelona
Beeld: Twitter

Nederlandse vrouw gearresteerd voor organisatie illegaal nieuwjaarsfeest bij Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – 40 uur nadat het illegale feest voor de jaarwisseling begon in een lege loods in Llinars del Valles, heeft de Catalaanse politie uiteindelijke zaterdagmorgen een einde gemaakt aan het niet toegestane nieuwjaarsfeest. Naast dat alle aanwezigen geregistreerd werden, hebben de agenten ook diverse personen aangehouden en gearresteerd. Daaronder bevindt zich ook een 29-jarige Nederlandse vrouw die gezien wordt als een van de organisatoren.

Volgen de politieleiding van de Mossos d’Esquadra was het een moeilijke politieactie en daarom werd besloten om gedurende 40 uur niets te doen.

Toen de Catalaanse politie eenmaal op de hoogte was gesteld van het illegale feest met de jaarwisseling in een leegstaande loods in Llinars del Valles, werden er tientallen agenten naar het gebied gestuurd.

Maar gedurende al die uren werd er geen actie ondernomen. Terwijl de agenten van een afstand toekeken en alleen mensen controleerden die weggingen, werd er in de loods vrolijk verder gefeest. Maar uiteindelijk op zaterdagmorgen werd het bevel gegeven en kon de politie tot actie overgaan.

Er werd meteen door circa 200 agenten een einde gemaakt aan het illegale feest waar men zonder de corona-maatregelen in acht te nemen gedurende meer dan 2 dagen in de loods verbleef. 

In totaal werden er 214 deelnemers op de bon geslingerd en bleek dat er circa 100 Spaanse feestgangers waren maar ook deelnemers uit het buitenland zoals Groot Brittannië, Duitsland, Italianen, Luxemburg, Frankrijk en ook Nederland.

Er werden 5 personen aangehouden waarvan de organisatie die onder andere in handen was van een 29-jarige Nederlandse vrouw en een 22-jarige man uit Tarragona. De personen die deze ‘rave’ hebben georganiseerd kunnen boetes krijgen tot 600.000 euro per persoon.

Ga naar de inhoud