skip to Main Content

Immigrant ‘verkeerde kant’ op van Ceuta naar Marokko

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CEUTA – (Else Beekman) Voor het eerst sinds 1992, toen de illegale immigratie van Marokko naar de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla serieuze vormen begon aan te nemen, werd een immigrant die van Ceuta naar Marokko trachtte te vluchten, aangehouden.

De grenswachters waren stomverbaasd, want hadden dit nog niet eerder meegemaakt. Ze werden zondag gealarmeerd door een alarm ergens langs de 8,2 kilometer lange grens tussen Ceuta en Marokko. Ter plaatse aangekomen, bleek het om een man uit Mali te gaan, die probeerde over het hoge hek te springen naar Marokko toe.

Te voet

De immigrant, Omar Chuick, bleek vier jaar in Ceuta te hebben gewoond, in afwachting van overplaatsing naar het Spaanse platteland en in de veronderstelling dat hij daar betere kansen zou hebben. Die overplaatsing bleef maar uit, dus besloot hij via Marokko te voet terug te keren naar Mali.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend