skip to Main Content
Vanaf Pasen is Gandia weer met de boot verbonden met Ibiza

Vanaf Pasen is Gandia weer met de boot verbonden met Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De haven van de kustplaats Gandia zal vanaf deze Pasen weer verbonden zijn met de haven van het Balearen eiland Ibiza. Vorig jaar begon de maatschappij Trasmediterranea met deze nieuwe ferrydienst die succesvol is gebleken waarop men besloot de lijndienst ook dit jaar weer aan te bieden. Vanaf 28 maart is het mogelijk om twee uur later op Ibiza te staan.

Net zoals vorig jaar Semana Santa (pasen dus) begint de bootmaatschappij Trasmediterranea ook dit jaar weer met hun lijndienst verbinding tussen de kustplaats Gandía in de Comunidad Valenciana en de haven van Ibiza stad op het wereldberoemde eiland van de Balearen. De bootreis zal met de snelle ferry Almudaina Dos zo’n 2 uur in beslag nemen. Aan boord is ruimte aan 740 passagiers en 140 voertuigen.

De eerste reizen zullen vertrekken op 28 en 29 maart en 1 en 2 april waarna de bootverbinding later als de zomer weer begint hervat wordt. Op het moment van schrijven kost een enkele reis 70,50 euro per persoon. Het is ook mogelijk om tegen bijbetaling van zo’n 15 euro per reis de hond mee te nemen en uiteraard kunnen ook auto’s, motoren etc. mee op de boot.

De Almudaina Dos ferry vertrekt om 16 uur uit de haven van Gandia om later die dag om 18 uur in de haven van San Antonio op Ibiza aan te komen. De boot vertrekt weer om 18.30 uur uit de haven van Ibiza om later om 20.30 uur te arriveren in de haven van Gandia.

Waarschijnlijk zal later in de zomer ook weer de verbinding tussen Gandia en het eiland Formentera in werking treden. Ook met die lijndienst verbinding begon men in 2017 voor het eerst en ook deze ferrydienst bleek succesvol te zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Nederlanders overdrijven altijd met ibiza ibiza ibiza.ze doen net of ibiza wereld stad is zoals Londen of Parijs of Barcelona. Ben er geweest op ibiza het is klein en normaal is het. Niet super mooi en ook niet lelijk. Centrum erg klein. Verder niet veel te doen. Wat strand plaatsen en wat uitgaans gebiede verder niets bezonders. Snap niet waarom Nederland ibiza beschouwd als iets wat intresant is.. Vindt zelfs Rome intresanter of Istanbul intresanter dan ibiza

    1. Ibiza is alleen maar interessant als je op peperdure disco’s van voetballers kickt of extase, pardon: extasy zoekt.

      1. Precies, een eiland zo groot als Texel, meer is het niet. En je kan er goed je geld kwijt. Bijna alles is dubbel zo duur als aan de wal. Stappen is wel 4 keer duurder. Mijden dus.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by