skip to Main Content
Eerste sneeuwval deze winter in provincie Málaga
Twitter

Eerste sneeuwval deze winter in provincie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Delen van het achterland in de provincie Málaga zijn op dit moment wit gekleurd door de sneeuw die daar op zaterdag is gevallen. We hebben het dan over de bergen van de natuurparken Sierra Tejeda, Sierra Almijara en de Sierra Alhama. Uiteraard was ook de Sierra de las Nieves met een laag sneeuw bedekt om de naam eer aan te doen.

Na een januari maand die redelijk droog en warm was in de provincie Málaga is de maand februari koud begonnen en heeft de kou die de storm Helena met zich meebracht ervoor gezorgd dat delen van het achterland in de provincie Málaga met een laag sneeuw bedekt zijn.

Dat is niet ongewoon in de wintermaanden want dat komt zo’n beetje elk jaar voor maar deze zaterdag viel de eerste sneeuw van deze winter en dus ook de eerste sneeuw van 2019 in de provincie Málaga.

Dat zorgt ervoor dat als men bij de kust is en naar het binnenland van Spanje kijkt men in de verte witte bergtoppen ziet en dat is toch altijd een ongewoon gezicht en iets dat je niet overal ziet. De sneeuw was helaas niet de hele dag door te zien want er was ook veel bewolking.

Volgens de weersvoorspellingen kan het op zondag ook eventueel gaan sneeuwen in het stadscentrum van Ronda waar de temperatuur zal zakken tot onder het vriespunt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Hello, ik geniet elke dag van het nieuws in
    Spanje, het is beter dan de krant en gezelliger, ik hoop dat het door blijft gaan.
    Hartelijke groeten mary

  2. Jazeker, vandaag was de sneeuw goed te zien vanuit La Carihuela of Montemar toen ik op de boulevard liep vanaf La Carihuela tot aan de haven van Benalmadena. Ik heb er nog een foto van gemaakt maar welke berg het is weet ik niet.

  3. Vanuit Nerja (kustdorp) was de sneeuw vandaag, zondag, de hele dag te zien…géén wolkje aan de hemel, prachtig weer!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by