Galicië voert anale corona-tests uit bij ernstige Covid-patiënten

Galicië voert anale corona-tests uit bij ernstige Covid-patiënten
Beeld: Freepik

Galicië voert anale corona-tests uit bij ernstige Covid-patiënten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO DE COMPOSTELA – Recent schreven we nog over het fenomeen anale corona-tests die in China uitgevoerd worden bij bepaalde corona-patiënten en in de steden Beijing en Qingdao ook bij buitenlandse reizigers. Vol ongeloof werd er in Spanje maar ook in andere landen gereageerd maar nu blijkt dat men in Galicië al begonnen is met het uitvoeren van anale corona-tests bij ernstige Covid-patiënten.

Iedereen kent de beelden wel van de typische PCR-corona-tests en de lange wattenstaafjes in de neusgaten die tot ver achterin geduwd worden. Veel reeds geteste personen spreken van een oncomfortabele situatie en waarschijnlijk zal het ook niet goed zijn voor het binnenwerk van de neus.

Dus vond men het in China een goed idee om van een nasale naar een anale corona-test te gaan. Experts menen dat het een oplossing kan zijn omdat immers bekend is dat ook het rioolwater wordt geanalyseerd om zo vast te stellen of een gebied veel besmette personen heeft aangezien de virusdeeltjes in de ontlasting zitten.

Een anale corona-test kan effectief zijn bij Covid-patiënten die al geruime tijd in een ziekenhuis liggen om zo te achterhalen of deze corona-vrij zijn en alle corona-resten uit het lichaam verdwenen zijn.

Galicië is in Spanje de enige autonome regio waar men toegeeft anal corona-tests uit te voeren bij specifieke Covid-patiënten. De reden is dat deze patiënten vaak geïntubeerd zijn en een nasale PCR-test niet mogelijk is.

Inmiddels circuleert er op Twitter een filmpje van een arts die uitlegt hoe een anale corona-test moet worden uitgevoerd, iets wat hij laat zien met behulp van een pop.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.