Alle ogen op de Marokkaanse kleuter die in een waterput vastzit

Alle ogen op de Marokkaanse kleuter die in een waterput vastzit
Beeld: @Le360fr / twitter

Alle ogen op de Marokkaanse kleuter die in een waterput vastzit

MADRID – Voor een keer geen nieuws uit Spanje, maar wel uit buurland Marokko. Waarom op SpanjeVandaag vraagt u zich af? Omdat het de gemoederen in Spanje erg beroerd. In Marokko is namelijk een reddingsactie bezig voor een kleuter die in een waterput viel, en dat doet heel erg denken aan kleuter Julen. Die viel in 2019 in een gelijkaardige put in Malaga en overleefde de val jammer genoeg niet. 

Het onheil vond plaats in de gemeente Chaouen, in het Noorden van Marokko. Een kleuter van vijf jaar, de kleine Rayan viel er in een waterput van maar liefst 32 meter diep. De reddingswerkers zijn sindsdien bezig met een grootschalige actie, voorlopig jammer genoeg nog zonder resultaat.

“Het kind is nog in leven”, verklaarde men deze ochtend. Op dit moment wordt er parallel aan de put een nieuwe tunnel gegraven om dezelfde diepte te bereiken. Men hoopt zo tot bij Rayan te komen, die ondertussen al 43 uur vast zit.

Men is op dit moment zo een 8 meter van de kleuter verwijderd. Die kreeg via de put zuurstof, water en suiker toegereikt om hem in leven te houden. Bovendien maakte men met een smartphone beelden van het kind. Daarop is hij met een bebloed gezicht te zien, maar wel in leven.

De schacht is slechts een halve meter breed. Afgelopen nacht probeerde een vrijwilliger via een koord de put af te dalen, maar hij kwam echter halverwege vast te zitten. In Marokko lopen de gemoederen hoog op. Via sociale media betuigt men grote solidariteit voor de kleine Ryan onder onder meer de Twitter Hashtag “Salvad a Rayan”. De ouders en de buren van de jongen verzamelden zich ook allemaal rond de waterput.

In Spanje komt het nieuws hard binnen, omdat het doet denken aan de dood van kleuter Julen in April 2019. Die kon pas na 13 dagen weer uit de put worden bevrijd en overleefde zijn val jammer genoeg niet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.