Eerste ‘Snow Running’ kampioenschap ter wereld in de Sierra Nevada

Eerste ‘Snow Running’ kampioenschap ter wereld in de Sierra Nevada
Beeld: Snowrunning.es

Eerste ‘Snow Running’ kampioenschap ter wereld in de Sierra Nevada

GRANADA – Het skistation Sierra Nevada in de provincie Granada in Andalusië heeft de primeur met het eerste Wereldkampioenschap ‘Snow Running’. Er wordt sinds 2012 al 10 jaar aan sneeuw-rennen gedaan op de Sierra Nevada maar nu elf jaar later viert men op 4 en 5 februari het eerste Wereldkampioenschap Snow Running, ofwel de World Skysnow Champs 2022 .

Het is de elfde editie van het ‘Snow Running’ op de Sierra Nevada ski-pistes maar het zal het eerste Wereldkampioenschap zijn waar alle runners aan mee kunnen doen omdat je geen lid hoeft te zijn van een running-federatie. In totaal moet een afstand van 12,7 kilometer worden afgelegd met een cumulatief hoogteverschil van 920 meter. Het circuit wordt op tijd afgelegd, dus de snelste renner wint het kampioenschap.

Naast het ‘echte’ volwassen circuit, is er ook een ‘mini’ of kinder/jeugd circuit van 8 kilometer lang met een cumulatief hoogteverschil van 663 meter. In beide gevallen is de gemeenschappelijke start- en finishlijn bij Pradollano. 

Deelnemers worden tijdens de race getimed vanaf de officiële start tot ze de finishlijn overschrijden. Om op de lijst met posities te verschijnen, moeten lopers alle controleposten die langs het circuit zijn opgesteld correct passeren en de verplichte uitrusting bij zich hebben.

Op vrijdag 4 februari start het Wereldkampioenschap Snow Running met een verticale race wat een route is die identiek is aan die in de zomer gehouden wordt van 4,3 kilometer lang en een hoogteverschil van 950 meter tot de finish op een hoogte van maar liefst 3.050 meter. De classic race start op zaterdag 5 februari om 18 uur en is de 12,7 kilometer lange race zoals hierboven omschreven. Bekijk HIER foto’s van voorgaande races.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.