Search
menu
Search

Eerste ‘Snow Running’ kampioenschap ter wereld in de Sierra Nevada

Eerste ‘Snow Running’ kampioenschap ter wereld in de Sierra Nevada
Beeld: Snowrunning.es

Eerste ‘Snow Running’ kampioenschap ter wereld in de Sierra Nevada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Het skistation Sierra Nevada in de provincie Granada in Andalusië heeft de primeur met het eerste Wereldkampioenschap ‘Snow Running’. Er wordt sinds 2012 al 10 jaar aan sneeuw-rennen gedaan op de Sierra Nevada maar nu elf jaar later viert men op 4 en 5 februari het eerste Wereldkampioenschap Snow Running, ofwel de World Skysnow Champs 2022.

Het is de elfde editie van het ‘Snow Running’ op de Sierra Nevada ski-pistes maar het zal het eerste Wereldkampioenschap zijn waar alle runners aan mee kunnen doen omdat je geen lid hoeft te zijn van een running-federatie. In totaal moet een afstand van 12,7 kilometer worden afgelegd met een cumulatief hoogteverschil van 920 meter. Het circuit wordt op tijd afgelegd, dus de snelste renner wint het kampioenschap.

Naast het ‘echte’ volwassen circuit, is er ook een ‘mini’ of kinder/jeugd circuit van 8 kilometer lang met een cumulatief hoogteverschil van 663 meter. In beide gevallen is de gemeenschappelijke start- en finishlijn bij Pradollano. 

Deelnemers worden tijdens de race getimed vanaf de officiële start tot ze de finishlijn overschrijden. Om op de lijst met posities te verschijnen, moeten lopers alle controleposten die langs het circuit zijn opgesteld correct passeren en de verplichte uitrusting bij zich hebben.

Op vrijdag 4 februari start het Wereldkampioenschap Snow Running met een verticale race wat een route is die identiek is aan die in de zomer gehouden wordt van 4,3 kilometer lang en een hoogteverschil van 950 meter tot de finish op een hoogte van maar liefst 3.050 meter. De classic race start op zaterdag 5 februari om 18 uur en is de 12,7 kilometer lange race zoals hierboven omschreven. Bekijk HIER foto’s van voorgaande races.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?