Search
menu
Search

Gaat het vliegveld van Mallorca Rafael Nadal heten?

Gaat het vliegveld van Mallorca Rafael Nadal heten?
Beeld: 123rf

Gaat het vliegveld van Mallorca Rafael Nadal heten?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Rafael Nadal is op 3 juni 1986 in Manacor op het Balearen eiland Mallorca geboren en hij is het eiland altijd trouw gebleven en heeft daar ook nog steeds zijn vaste woonplaats. Nu Rafael nadal door veel mensen als beste topsporter ooit gezien wordt en zeker als beste Spaanse topsporter, zijn er eilandbewoners die willen dat het internationale vliegveld van Palma de naam Rafael Nadal krijgt.

Op het platform Change-org is men een handtekeningenactie gestart om de naam van het vliegveld van Mallorca, Aeropuerto de Palma de Mallorca, te veranderen naar ‘Aeropuerto Internacional Rafael Nadal’. Het doel van de actie is om 5.000 handtekeningen te verzamelen waarvan er nu al 2.544 opgehaald zijn.

De bekendste eilandbewoner van Mallorca heeft afgelopen weekend voor een sensatie gezorgd door geschiedenis te schrijven en in Australië zijn 21ste grandslamtitel te winnen, iets wat tot nu toe nog geen enkele mannelijke tennisser is gelukt. Meteen daarna vroeg men zich in Spanje af of Rafael Nadal de beste topsporter aller tijden is geworden. In Spanje wordt hij in ieder geval wel zo gezien, al zijn er nog genoeg andere kandidaten.

De initiatiefnemers van de handtekeningenactie schrijven: Rafa Nadal vertegenwoordigt de waarden die een voorbeeld moeten zijn voor iedereen: nederigheid, eerlijkheid, beschaafdheid, vasthoudendheid en inspanning. Waar Nadal ook is geweest, hij heeft het eiland Mallorca wereldbekend gemaakt en daarom moet het vliegveld ook de naam Rafael Nadal dragen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een ‘bekende naam’ aan een Spaanse luchthaven wordt toegevoegd. In de afgelopen jaren is dat o.a. gebeurt bij de luchthaven Granada-Jaén die de naam van de dichter Federico García Lorca erbij kreeg, Madrid-Barajas werd verandert naar Adolfo Suárez Madrid-Barajas, de luchthaven van Santander kreeg de naam Seve Ballesteros, op Lanzarote werd de naam César Manrique erbij gevoegd, in Barcelona-El Prat kwam de naam Josep Tarradellas erbij en het vliegveld van de Costa Blanca heeft de naam Alicante-Elche Miguel Hernández gekregen.

Dus, waarom niet ‘Aeropuerto Internacional Rafael Nadal’ voor een van de drukste en meest internationale vliegvelden van Spanje? De handtekeningen die verzameld worden zullen aan de Spaanse vliegveldbeheerder AENA worden overhandigd.

Rafael Nadal zelf heeft tijdens een persconferentie na terugkomst op Mallorca aangegeven dat het voor hem een eer zou zijn als het vliegveld van zijn eiland zijn naam zou dragen. Als de autoriteiten daarmee instemmen, wie ben ik dan om het te weigeren als dat de bekendheid van Mallorca zal vergroten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?