Zo geeft Heineken 500 miljoen liter water terug aan een rivier in Madrid

Zo geeft Heineken 500 miljoen liter water terug aan een rivier in Madrid
Beeld: @Heineken_ESCorp / twitter

Zo geeft Heineken 500 miljoen liter water terug aan een rivier in Madrid

MADRID – Het bekende biermerk Heineken zet opnieuw een stap in zijn ambitie om het meest groene biermerk te worden. Het heeft onder meer projecten rond water in Doñana in Andalusië, in de Albufera in Valencia en nu ook in de Jarama rivier in Madrid. De ambitie? Jaarlijks 500 miljoen liter water terug naar de rivier leiden.

“Over de hele wereld aanwezig zijn als bedrijf vereist ook voor die wereld zorg te dragen”, klinkt het bij Heineken. “We zijn bewust en garanderen een positieve impact op onze omgeving, waar ook het milieu deel van is, en in het bijzonder het water.” Daarom heeft Heineken een drievoudig doel: een nul uitstoot van broeikasgassen, de circulaire economie aanmoedigen en het water beschermen.

Een van de meest opvallende acties is dat het bedrijf nu 500 miljoen liter water terug wil geven aan de Jarama rivier in Madrid. Dat is een hoeveelheid equivalent aan 2.000 miljoen cañas de cerveza (glazen bier) en zal de fabriek van Heineken in San Sebastián de los Reyes dit jaar een neutrale waterbalans geven. 

Om dat doel te bereiken liet Heineken 140 meter van een muur weghalen die de natuurlijke overstroming van de vlakte van Belvis del Jarama tegenhield. Dat was een artificiële constructie die eind de vorige eeuw gebouwd werd. Zonder de muur zal die vlakte weer een lagune worden, waardoor ook de ondergrondse waterdepots aangevuld zullen worden. Naar schatting met maar liefst 500 miljoen liter water per jaar.

En dat heeft heel wat voordelen. Er is minder overstromingsgevaar, de waterkwaliteit verbetert en de biodiversiteit neemt toe. Op dit moment heeft Heineken voor haar merken Amstel, Cruzcampo, El Aguila en Heineken zelf 3.37 liter water nodig om een liter bier te brouwen. Ook daar blijft zij streven naar een hogere efficiëntie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.