skip to Main Content

Badgasten bemoeilijken herstel Maspalomas-strand door negeren hekwerk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – (Hans Camps) Badgasten bevolken het strand waar de strekdam wordt aangelegd. Wandelen wordt bemoeilijkt door hoog water en gebrek aan ruimte op het strand. De tweehonderd strekkende meter hekwerk die op maandag 28 februari 2011 zijn opgericht door het Consortium voor het Toeristisch herstel van San Bartolomé de Tirajana, verhinderden op dinsdag 1 maart, dat honderden toeristen konden genieten van zon en zee. Het bedrijf Tragsa, wat de werkzaamheden uitvoert, wilde het wandelen door badgasten voorkomen, vooral tijdens hoog water, op het strandgedeelte waar gewerkt wordt.

De toegang naar de plaats waar gewerkt wordt is op dinsdag 1 maart 2011 ernstig bemoeilijkt voor de werknemers, omdat deze geplaveid was met een groot aantal badgasten, dat zich had uitgestrekt op de nog voorradige, smalle strook zand en maakte, dat de toegang voor vrachtwagens en machinerie gevaarlijk was, aldus een van de vertegenwoordigers van Tragsa.

Zo lag op dinsdag 1 maart 2001 het landschap wat normaal een van de aantrekkelijkste plaatjes van de Archipel oplevert voor prentbriefkaarten, er wat verwaarloosd bij. Bovendien kon men zien, dat de toeristen verward raakten in een labyrint van gangen, dat deze ingreep sinds het begin van de week heeft veroorzaakt. Sommigen toeristen lagen pal naast de vloedlijn en anderen waren aan het zonnebaden waar dit nog enigszins kon.

Vandaar, dat medewerkers van Tragsa uitleggen, dat het om gecompliceerde werkzaamheden gaat wat veiligheid betreft, want het kan een groot probleem opleveren, als een toerist iets overkomt. Diezelfde medewerkers hebben laten weten, dat ze geen vast werkschema hebben, omdat dit afhangt van het tij en men weet nog steeds niet of men op woensdag 2 maart 2011 gaat beginnen met het vervoer van de stenen van El Veril en El Cochino.

Meer werk

Bovendien laat men bij Tragsa weten, dat het twee jaar geleden veel gemakkelijker was, “omdat men slechts twee, of drie steenladingen moest aanbrengen bij de Vuurtoren. Nu is de ingreep iets bewerkelijker, want het is bijna 200 strekkende meter kust waarop het materiaal opnieuw moet worden aangebracht.

Wat betreft de mogelijkheid, om de toegang tot dit strandgedeelte van Maspalomas te verbieden, verzekerde de chef Kustdemarcatie, José Miguel Pintado, dat het onmogelijk is, om dit af te sluiten.

Pintado heeft opgemerkt, dat men de bouw van de golfbreker, om de voorzijde van winkelcentrum ‘Oasis’ te beschermen, binnen twee tot drie weken afgerond wil hebben. Er moet 1.500 ton stenen van die twee genoemde stranden naar Maspalomas worden vervoerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend