skip to Main Content

“Bankia” de nieuwe bank bestaande uit zeven Caja’s waaronder Caja Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Hans Camps) De nieuwe naam zal geleidelijk worden ingevoerd in de interne communicatie en de externe reclame-uitingen, het nieuwe logo gaat samen met de bestaande merken en merknamen van elke spaarbank.

‘Bankia’, is de nieuwe handelsnaam waarmee men, vanaf woensdag 2 maart 2011, de financiële groep bekendheid wil geven welke is ontstaan uit de integratie van de Spaarbanken in het Sistema Institucional de Protección (SIP) wat wordt aangevoerd door de Caja Madrid en waaraan naast de Canarische La Caja’ ook deelnemen: ‘Bancaja’, ‘Caja de Ávila’, ‘Caixa Laietana’, ‘Caja Segovia’ en ‘Caja Rioja’.

Het logo type wordt gevormd door 6 letters in de kleur lime groen, die de naam vormen en tevens het logo van de financiële instelling die is geboren uit het samengaan van de zeven spaarbanken. De instelling zegt in een toelichting: “Bankia onderscheidt zich van de gebruikelijke manier, om apart een merk en een logo te creëren en maakt het mogelijk alle aandacht te richten op de naam en de bijbehorende eigenschappen.”

Het nieuwe merk, dat is ontwikkeld door adviesbureau Interbrand, is gekozen vanwege zijn toegankelijkheid,  omdat deze naam gemakkelijk is uit te spreken, om de samenhang van het beleid en, om de internationale potentie. In feite, wordt ‘Bankia’ hetzelfde uitgesproken in wereldwijd de belangrijkste talen.

Bij de keuze van de naam, hebben deskundigen ‘speciale aandacht’ gegeven aan het samengaan met het bestaande merk van elk van de zeven spaarbanken. Nu de nieuwe naam is gepresenteerd, heeft de bank een gedetailleerd plan ontworpen om merkbekendheid te krijgen. De naam zal in de komende weken gepromoot worden met een publiciteitscampagne.

De invoering in het bankennetwerk zal geleidelijk plaatsvinden in alle in- en externe communicatie van de instellingen en naar de klanten toe, via een proces van samengaan met de respectievelijke logo’s van de zeven spaarbanken, die hun eigen naam behouden in de regio’s waar deze zijn ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend