skip to Main Content

Beperkte toegang tot Spaanse steden gebaseerd op kenteken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Om de overheid te helpen bij de energiebesparingsplannen, stelt de Federatie van Gemeenten en Provincies (FEMP) een beperkte toegang tot steden voor auto\’s voor, gebaseerd op kenteken.

Pedro Castro, president van de FEMP, deed het voorstel aan de minister van Industrie, Miguel Sebastián, tijdens een vergadering over extra besparende maatregelen, naast die van het terugbrengen van de maximum snelheid naar 110 kilometer per uur en het terugbrengen van de straatverlichting met 50%.

Castro vindt het met name van belang om het overtollige verkeer in en rond steden te verminderen, zo meldde hij tegen de pers. ‘Dat betekent dat we, net als in andere Europese steden al gebeurt, we op even dagen auto’s met kentekens eindigend op even nummers kunnen toelaten en op oneven dagen die met oneven nummers.’

Verlichting

Een ander voorstel van Castro is om in publieke- en kantoorgebouwen sensoren te laten installeren die ervoor zorgen dat enkel de gebruikte ruimtes worden verlicht of verwarmd/gekoeld. Dit als kritiek op het feit dat vele gebouwen waar niemand is, toch volledig zijn verlicht gedurende de eerste uren van de avond.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend