skip to Main Content

Carnaval in Sitges van start (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SITGES – (Redactie) Het bekende en beruchte carnaval van Sitges zal aanstaande zaterdag beginnen en eindigen volgende week dinsdag. Tijdens deze dagen zal het hele dorp in carnavalsstemming verkeren en vooral de optocht Extermini dinsdagavond bestaande uit vele bontgekleurde travesties, is voor velen het hoogtepunt. Al beginnen de carnavalsfeesten eigenlijk op donderdag 3 maart met de presentatie van de Reina Carnaval 2010 om 19.45 uur, toch zal de traditionele beddenrace op zaterdagochtend voor velen het startpunt zijn van het wildste carnaval van de omstreken. De Carrera de Camas oftewel beddenrace, wordt al sinds de tachtiger jaren gehouden tijdens het carnaval van Sitges en is een de oudste tradities tijdens deze feesten.

Op zondag 6 maart zal tussen 16.00 en 18.00 uur de kinderoptocht plaats hebben waar de kleine inwoners van de stad helemaal los kunnen gaan. De bekende Rúa de la Disbauxa zal om 21.00 uur plaatsvinden. De meest spectaculaire optocht is echter de Rúa del Extermini, een bonte optocht van vele kleurige klederdrachten en dansgroepen bestaande uit exotische dames en vele travestieten. Op dinsdag 8 maart vanaf 21.00 uur lijkt Sitges dan net Rio de Janeiro maar dan op zijn Catalaans. Bij deze laatste optocht worden ruim 300.000 bezoekers verwacht en is zonder twijfel de hoofdattractie van het carnaval in Sitges.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend