skip to Main Content

Paramount’s nieuwe pretpark in Murcia zal 109 voetbalvelden Groot worden (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) De eerste plannen voor het nieuwe Paramount pretpark in Alhama de Murcia zijn bekend gemaakt en het eerste wat opvalt, is de grote van het project. In totaal is men van plan op 36,5 hectare grond, oftewel 109 voetbalvelden bij elkaar opgeteld, zowel een pretpark, een waterpark en vier hotels te bouwen. Alleen het waterpark zou al een oppervlakte van 10 hectare krijgen.

Het hoofd pretpark van Paramount zal een oppervlakte hebben van 37 voetbalvelden en zal in grote het Disneyland park in Parijs evenaren. De regionale krant La Verdad geeft als eerste een naam aan het project wat volgens hen “Paramount Resort” zal worden. Ook al zal Paramount de naam worden van het park en zullend e Amerikaanse filmstudio’s veel te zeggen krijgen met betrekking tot het nieuwe pretpark, toch zal ook de regio Murcia 20% eigenaar worden van het pretpark.

Ondanks de ver gevorderde plannen voor het resort in Alhama de Murcia, zijn er voorlopig nog geen definitieve plannen gepresenteerd en is ook nog niet bekend gemaakt wanneer men met de bouw zal beginnen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk later in maart of begin april bekend worden gemaakt, aldus de regionale krant.

Het Paramount Resort wil op jaarbasis minstens 4,5 miljoen bezoekers naar het pretpark, het waterpark en de hotels halen. Goed nieuw dus voor Murcia en de plaats Alhama de Murcia.

UPDATE!!
Op donderdag 3 maart heeft de regering van Murcia bekend gemaakt dat de bouw van het pretpark eerder zal beginnen dan gepland. Pedro Alberto Cruz spreekt over een aanvangsdatum van het einde van 2011 of het begin van 2012. Op 25 maart zal er meer informatie bekend worden gemaakt in een speciale persconferentie waarbij hoogstwaarschijnlijk ook de vice president van Paramount bij aanwezig zal zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend