skip to Main Content

“Plan Pirineos” voorziet in hergebruik 90% water

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUESCA – (Else Beekman) Gedurende de komende twintig jaar zal het voor 292 gehuchten, dorpen en steden van 62 gemeenten in aan de Pyreneëen grenzende provincies mogelijk worden hun water te zuiveren en te hergebruiken.

In totaal kost het Medio Ambiente 350 miljoen euro om ervoor te zorgen dat 90% van het water zal worden hergebruikt. De investering voorziet in een verbetering van het water in de lokale rivieren waardoor de biodiversiteit in een van de meest rijke en diverse natuurgebieden van Spanje beter gehandhaafd kan worden

Daarbij zal de investering een belangrijk economisch en sociaal effect hebben, zowel gedurende de constructie van nieuwe waterzuiveringsinstallaties als tijdens de exploitatie ervan. Volgens huidige schattingen zullen voor de bouw van 297 installaties 7.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen nodig zijn.

Medio Ambiente

Het ‘Plan Pirineos’ maakt onderdeel uit van het ‘Plan Nacional de Calidad de las Aguas’ van het ministerie van Medio Ambiente.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend