skip to Main Content

Spanje pakt bezittingen Gadafi aan de Costa del Sol af

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Spanje blokkeert volgens diplomatieke bronnen enkele bouwprojecten in Benahavís, woningen in Marbella, Nerja en andere bezittingen die de Libische leider Muamar al Gadafi heeft in Andalusië. Het doel van de Spaanse overheid is te voorkomen dat Gadafi zelf of zijn regime nog gebruik van deze zaken kan maken of op andere wijze ervan kan profiteren door verhuur of verkoop.

De Libische staat heeft sinds twintig jaar de finca La Resinera op zijn naam staan. Het gaat om een stuk grond zonder bebouwing van 6.500 hectaren, waarop 1.915 schakelwoningen zouden worden gebouwd, een golfbaan en een congresgebouw op een oppervlakte van 500 hectaren.

Bevriezen

De overheid baseert de inbeslagname van Gadafi’s bezittingen op een nieuw reglement van de Europese Unie, dat sancties tegen het regime van de Libische leider toestaat. Volgens dezelfde bronnen zal de regering financiële activiteiten van de Libische overheid in Spanje bevriezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend