skip to Main Content
Aantal werkzoekenden met 13.538 personen gedaald in februari

Aantal werkzoekenden met 13.538 personen gedaald in februari

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

inem2MADRID – Het aantal werklozen of werkzoekenden is gedurende de maand februari met 13.538 personen gedaald. Het is de grootste daling van werklozen gedurende een maand februari van de afgelopen 14 jaar. Het aantal werkers in Spanje is met 96.909 personen gestegen naar 16.672.220 personen.

Het aantal geregistreerde werkzoekenden is in de maand februari met 13.538 personen gedaald naar een totaal van 4.512.153 personen. Dit houdt niet altijd in dat er ook meer banen zijn gecreëerd aangezien het gaat om de cijfers die de zogenaamde arbeidsbureaus (oude INEM) bijhouden van geregistreerde personen die een baan zoeken en werkloos zijn. Er zijn echter veel werklozen die of naar het buitenland vertrekken of die zich niet meer registreren omdat ze geen recht meer hebben op enige vorm van financiële hulp.

Toch is het hoopgevend dat er minder mensen staan geregistreerd maar moeten deze cijfers niet al te positief gezien worden. Het gaat immers om die personen die geregistreerd staan bij de Seguridad Social en niet om het echte aantal werklozen. Het EPA enquête onderzoek wat een keer per drie maanden wordt gedaan, levert normaal gesproken een beter beeld op van de echte situatie in Spanje.

Volgens deze cijfers echter is het aantal werklozen gedurende de laatste twaalf maanden met 6,24% gedaald oftewel met 300.333 personen, de grootste daling sinds 1999 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken