skip to Main Content
Weer meer doden op de Spaanse wegen

Weer meer doden op de Spaanse wegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ongeval8MADRID – Terwijl het de laatste jaren stukken beter ging wat betreft het aantal dodelijke slachtoffers op de Spaanse wegen, lijkt het erop dat 2015 een zwarter haar gaat worden dan 2014. Gedurende de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 37 verkeersdoden meer dan gedurende januari en februari 2014.

De maand januari sloot al af met 88 verkeersdoden en nu is ook de maand februari geëindigd met 79 dodelijke slachtoffers, 10 meer dan vorig jaar februari. Het totaal gedurende deze twee maanden komt daarmee op 167 doden terwijl dat vorig jaar nog 130 verkeersdoden waren.

Het is de eerste keer sinds 2011 dat er weer meer doden zijn te betreuren op de Spaanse wegen in een maand februari. Het aantal ongevallen waarbij doden waren te betreuren dit jaar was nagenoeg hetzelfde als vorig jaar, te weten 67 in 2014 en 69 in 2015. Er zijn echter 10 dodelijke slachtoffers meer te betreuren dit jaar.

Gedurende heel 2014 overleden er 1.131 personen op de Spaanse wegen, ongeveer hetzelfde aantal als het jaar daarvoor in 2013. Dat is alweer een hele vooruitgang ten opzichte van bijvoorbeeld 1992 toen er nog jaarlijks meer dan 6.000 doden waren te betreuren op de wegen in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken