skip to Main Content
Aardbeving van 4 op de schaal van Richter voor de kust van Cádiz
Foto: Diario Sur

Aardbeving van 4 op de schaal van Richter voor de kust van Cádiz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Diario Sur

Foto: Diario Sur

CÁDIZ – Afgelopen woensdag om 13.41 uur, op klaarlichte dag dus, vond er een aardbeving plaats met een kracht van 4 op de schaal van Richter. Deze nieuwe beving werd op zo’n 10 kilometer diepte geregistreerd onder het zeeoppervlak in de Golf van Cádiz, voor de kust van de provincie Cádiz in Zuid Spanje. Mede vanwege het tijdstip op de dag en de plaats van het epicentrum werd de beving niet of nauwelijks gevoeld door de inwoners van de omgeving.

Volgens het Instituto Geográfico Nacional is deze nieuwe beving alweer de derde aardbeving van de afgelopen vijf dagen. Afgelopen dinsdag om 15.39 uur trilde de omgeving ook even na een beving van 2,7 op de schaal van Richter die op slechts 4 kilometer diepte in de Golf van Cádiz werd gemeten. Ook op 27 februari om 16.05 uur vond er een beving plaats van 2,5 op de schaal van Richter maar op een diepte van maar liefst 26 kilometer.

Afgelopen weken is het erg rumoerig onder de zee in de Golf van Cádiz en de Mar de Alboran, voor de kust van Andalusië tussen Marokko en de Spaanse deelstaat. Voornamelijk in steden als Málaga, Granada, Almería, Nerja etc. werden de vele honderden bevingen gevoeld of opgemerkt. De grootste was een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter die voor weinig problemen zorgde in Spanje maar wel voor een dode, vele gewonden en schade in Marokko. In Andalusië werden er slechts enkele bevingen gevoeld maar er werden er honderden geregistreerd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken