skip to Main Content
De vele versprekingen van premier in functie Mariano Rajoy (Video’s)

De vele versprekingen van premier in functie Mariano Rajoy (Video’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoy17aMADRID – Dit bericht is speciaal voor diegene die Spaans begrijpen (al hebben we het toch even vertaald). De premier in functie Mariano Rajoy van de Partido Popular staat erom bekend dat hij niet de beste spreker is. Zo moet hij alles van een papiertje lezen en als dat papiertje er even niet is weet hij vaak niet wat hij moet zeggen. Ook verspreekt de premier in functie zich nog wel eens en gedurende zijn 4 jaar durende ambtstermijn zijn er aardig wat versprekingen geweest. De laatste was deze woensdag tijdens het debat in het Spaanse parlement.

Deze woensdag heeft Mariano Rajoy het weer voor elkaar gekregen om zich te vergissen met zijn uitspraak en zinsopbouw. In de video hieronder is te horen hoe hij zegt “Lo que nosotros hemos hecho, cosa que no ha hecho usted, es engañar a la gente” oftewel in het Nederlands “wat wij gedaan hebben, iets wat jullie niet hebben gedaan, is de mensen misleiden” waarmee hij dus eigenlijk zegt dat de PP partij de Spanjaarden heeft misleid terwijl hij eigenlijk wilde zeggen dat de PSOE partij de mensen misleidt. Bekijk de video hieronder.

Dat is echter niet de eerste keer dat Mariano Rajoy zich verspreekt en hieronder zijn nog enkele video’s te vinden van zijn vele vaak komische versprekingen waarmee Rajoy een ster werd op YouTube.

“Somos sentimientos y tenemos seres humanos” oftewel “we zijn sentimenteel en hebben mensen”

“Los españoles son muy españoles y mucho españoles” oftewel “De Spanjaarden zijn Spanjaard en heel veel Spanjaard”

“Es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde” oftewel “Het is de burgemeester die wilt dat de inwoners de burgemeester zijn”

“Un vaso es un vaso y un plato es un plato” oftewel “Een glas is een glas en een bord is een bord”

“Me gustan los catalanes porque… hace cosas” oftewel “ Ik vind de Catalanen leuk want… ze doen dingen”

“Dije que bajaría los impuestos y los estoy subiendo” oftewel “Ik zie dat ik de belastingen zou verlagen maar ik verhoog ze”

“ETA es una gran nación” oftewel “ETA is een grote natie”

 

Dit is slechts een kleine keuze uit de vele versprekingen die op YouTube rondcirculeren mar we hebben het kort gehouden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken