skip to Main Content
Navigatiemenu

Het armste dorp van Spanje is de kustplaats Torrevieja in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

(foto ter illustratie)

(foto ter illustratie)

ALICANTE – Voor de zoveelste keer is gebleken dat het dorp/stad Torrevieja, gelegen aan de kust in de provincie Alicante, het armste dorp van heel Spanje is. Volgens het Spaanse bureau voor de statistiek (INE) verdient een gemiddeld gezin in Torrevieja 13.977 euro per jaar terwijl een familie in het rijkste dorp/stad van Spanje, Pozuelo in de provincie Madrid, gemiddeld per jaar 70.298 euro verdient, dat is vijf keer meer.

In het onderzoek van het INE werd gekeken naar de inkomens in 109 dorpen en steden in heel Spanje. Over het algemeen valt op in het onderzoek dat de meeste hoge inkomens te vinden zijn rondom de stad Madrid waarbij Pozuelo, waar ook veel voetballers en bekendheden wonen, de rijkste stad is met een gemiddeld jaarinkomen van 70.298 euro. Het nabij gelegen Majadahonda doet het ook niet verkeerd met een gemiddeld jaarinkomen van 56.000 euro waarmee deze stad samen met onder andere Alcobendas, las Roza, San Sebastian de los Reyes en de stad Madrid zelf in de top tien staat van rijkste steden.

De rijkdom is uiteraard verbonden met de werkloosheid. In de eerder genoemde rijke steden is slechts 9% van de inwoners werkloos terwijl in de armere steden zoals La Linea de la Concepción of Jerez de la Frontera en Sanlúcar de Barrameda in Andalusië een werkloosheidspercentage hebben van rond de 40%.

Het onderzoek geeft ook aan dat de kloof tussen arm en rijk de laatste jaren steeds groter aan het worden is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top