skip to Main Content
250 kilo wegende blauwvintonijn gevonden op strand kustplaats Cambrils
Foto: Marta Seisdedos

250 kilo wegende blauwvintonijn gevonden op strand kustplaats Cambrils

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Wandelaars hebben op een strand van de kustplaats Cambrils een exemplaar gevonden van een blauwvintonijn of in het Spaans een atún gigante (Thunnus thynnus). In eerste instantie werd gedacht aan een jonge walvis of dolfijn maar uiteindelijk bleek het om een 250 kilo zware en meer dan 2 meter lange tonijn te gaan.

Het gebeurt wel vaker dat er vissen op het strand aanspoelen maar zo’n grote en zware als dit exemplaar van een blauwvintonijn komt men niet vaak tegen. Dit keer dus wel en dat gebeurde in een baai nabij de uitloper van de Riera de Riudecanyes, op de grens tussen de gemeenten Cambrils en Mont-roig del Camp voorbij de bij Nederlanders en Belgen bekende camping Joan. Nadat wandelaars deze grote vis hadden gevonden werden er diverse gemeentewerkers bijgehaald die niet ver van de vindplaats bezig waren om de stranden schoon te maken.

Er waren diverse personen voor nodig om de 250 kilo wegende vis uit het water te halen en achterop een 4×4 pick-up te leggen. Uiteraard waren er meteen veel nieuwsgierigen ter plaatse om foto’s te maken en zelfs om te helpen met het uit het water halen van deze reuzentonijn. Het is niet helemaal bekend wat ze met de vis hebben gedaan.

Foto: Marta Seisdedos / Diari de Tarragona

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken