skip to Main Content
Record verkopen van meer dan 1 miljoen kostende luxe woningen in Madrid gedurende 2016

Record verkopen van meer dan 1 miljoen kostende luxe woningen in Madrid gedurende 2016

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende het afgelopen jaar zijn er in de Spaanse hoofdstad meer dan ooit tevoren luxe woningen verkocht die een verkoopprijs hadden van meer dan 1 miljoen euro. Het aantal verkochte luxe woningen in de stad is met 60% gestegen naar 800 woningen, aldus een rapport van de makelaar Engel & Völkers. Het is duidelijk dat de rijke inwoners van Spanje en internationale investeerders graag een dure woning willen hebben in de hoofdstad van Spanje en bereid zijn daar veel geld voor neer te leggen.

90% van de verkochte luxe woningen ofwel 720 huizen hadden waardes tussen de 1,5 miljoen en 4 miljoen euro. Slechts 6% van de woningen ofwel 48 huizen hadden een verkoopprijs van 4 tot 6 miljoen euro en 32 woningen waren duurder dan 6 miljoen euro. Prijzen in deze luxe marktsector beginnen bij 15.000 euro per vierkante meter.

Naast de rijke Spanjaarden waren er ook veel Zuid Amerikanen (met name Venezolanen) die dure woningen kochten in Madrid. Daarnaast waren er ook veel Amerikaanse investeringsbedrijven die voor hun klanten woningen kochten en Britten en Duitsers met geld genoeg om te investeren in een luxe woning in de Spaanse hoofdstad.

Naast compleet gerenoveerde en tot luxe omgebouwde woningen in stadswijken als Recoletos, el Viso, Salamanca, Chamartín, Almagro of Jerónimos worden er op dit moment ook nieuwe luxe woningen gebouwd in La Finca, Pozuelo de Alarcón en Boadilla del Monte om maar enkele gemeenten te noemen. Vorig jaar werd er 57% aan nieuwe luxe woningen gebouwd terwijl 11% van de reeds bestaande woningen werden omgebouwd tot luxe woning.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken