skip to Main Content
Facebook is 10 jaar oud geworden in Spanje

Facebook is 10 jaar oud geworden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het was afgelopen donderdag tien jaar geleden dat Facebook ook in het Spaans in Spanje te bekijken was. De lancering van “Facebook en español” gebeurde op 1 maart 2008 waarna het aantal gebruikers van Facebook snel is gegroeid naar 23 miljoen Facebook profielen in Spanje en wereldwijd 290 miljoen Facebook gebruikers in het Spaans, aldus de cijfers van het grootste sociale netwerk zelf.

Op 1 maart 2008 konden niet alleen de Spanjaarden maar ook alle Spaanssprekende inwoners op deze wereldbol gebruik maken van het favoriete sociale netwerk in het Spaans. Volgens de oprichter van Facebook Mark Zuckerberg begon het netwerk in 2017 met de vertaling van alle teksten naar het Spaans. Facebook werd oorspronkelijk alleen gelanceerd in de Engelse taal maar het Spaans was de tweede taal waarin Facebook te zien was.

Facebook zegt dat sinds dat het sociale netwerk ook in het Spaans te bekijken is er een explosieve groei heeft plaatsgevonden in Spanje. Toen Facebook in het Spaans werd gelanceerd waren er minder dan 400.000 geregistreerde profielen in Spanje. Binnen 12 maanden na de lancering groeide dat aantal uit naar 4 miljoen profielen en nu tien jaar later staat de teller binnen Spanje op 23 miljoen profielen.

Voor een deel hebben de Spaanstaligen zelf meegeholpen aan de vertaling van alle teksten op Facebook door deze goed te keuren en daar waar nodig veranderingen door te geven aan het team van Facebook.

Engels was de oorspronkelijke Facebook taal en het Spaans werd als tweede taal gelanceerd. Binnen 12 maanden na de lancering in het Spaans volgde nog eens 38 andere talen en dat groeide uit naar de actuele 100 talen waar de meer dan 2 miljard proficlean gebruik van kunnen maken.

Hoe bekijk jij Facebook in Spanje … in het Nederlands of in het Spaans?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Ik heb alles in het Engels ook mijn computers, de tv instellingen of welk apparaat dan ook allemaal in het Engels. Zit zelf sinds 2007 op Facebook en dat ook in het Engels.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken