skip to Main Content
Het bisdom van Lleida moet gevaarlijke anti ooievaarsnesten vallen weghalen

Het bisdom van Lleida moet gevaarlijke anti ooievaarsnesten vallen weghalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLEIDA – Een van die mooie dingen die je wel eens ziet in Spanje zijn de ooievaarsnesten die op hoge plaatsen te vinden zijn. De ooievaars plaatsen zo’n nest ook vaak op een kerktoren maar het bisdom van de Catalaanse provinciestad Lleida is daar niet zo blij mee en plaatste anti ooievaarsnesten vallen door strakke touwen en netten te spannen. Dankzij deze vallen zijn er al diverse ooievaars overleden en gewond geraakt.

Hoog bovenop de toren van de Catedral Nova in de stad Lleida, op het dak van de Santa Maria de Gardeny kerk en de Sant Marti kerk zijn al jaren ooievaarsnesten te zien. Deze nesten worden ook bewoond door ooievaars en dat is toch mooi om te zien zou je zeggen. Helaas is men het daar in Lleida niet zo mee eens en dus gaf het bisdom van Lleida de opdracht om strakke touwen en netten e spannen waardoor er geen ooievaars kunnen nesten.

Het probleem is echter dat ooievaars gewoontedieren zijn en als het even kan elk jaar terugkeren, dus ook naar hun nesten op de eerder genoemde kerken. Deze vallen werden geplaatst door het bedrijf Stop Gigüeña die nu ook de opdracht heeft gekregen om de touwen te verwijderen.

De brandweer is al vijf keer moeten uitrukken om ooievaars te redden die vast kwamen te zitten in de touwen en netten en geen kant op konden. Er is tenminste een ooievaar overleden door deze anti ooievaarsnest vallen. De afdeling Departament de Territori i Sostenibilitat van de gemeente Lleida verzocht het bisdom de vallen weg te halen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Op sommige plaatsen zitten er gewoon teveel ooievaars en die geven overlast omdat ze hun nesten schoon willen houden. Maar dit soort barrières die tot ongelukken leiden zijn natuurlijk een verkeerd middel. Dus vakkundig en veilig afsluiten óf niets doen.
    Beter is het om alternatieve plaatsen te creëren zoals op veel plaatsen in Nederland.
    Ooievaars zijn vaklui en kunnen nesten bouwen op elektriciteitsmasten en andere hoge palen.

  2. Wat een schande!!!! Gelukkig is er iemand tot inkeer gekomen om die touwen weg te halen, maar ik vraag mij af waarom? Uit dierenliefde of omdat het teveel kost en teveel werk is voor de brandweer???

  3. Wat dieronvriendelijk, dat zijn dan de z.g. christenen ,zonder gevoel, onze Schepper schiep de vogels en dieren voor de mens, wees goed voor die ooievaars, wat een mishandeling daar in dat bisdom,stelt niets voor.hun gepreek over goed zijn.

  4. Wat dieronvriendelijk, dat zijn dan de z.g. christenen ,zonder gevoel, onze Schepper schiep de vogels en dieren voor de mens, wees goed voor die ooievaars, wat een mishandeling daar in dat bisdom,stelt niets voor.hun gepreek over goed zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken