Search
menu
Search

Binnenkort verkeersboetes zien en betalen via de miDGT smartphone app in Spanje

Binnenkort verkeersboetes zien en betalen via de miDGT smartphone app in Spanje
Beeld: miDGT

Binnenkort verkeersboetes zien en betalen via de miDGT smartphone app in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT heeft in oktober 2019 al de smartphone app midDGT gelanceerd waarmee iedereen in de telefoon een digitale versie van een rijbewijs mee kan dragen. Naast je Spaanse rijbewijs en het aantal punten dat je nog hebt, staan ook de technische papieren van de op het rijbewijs geregistreerde voertuigen in de app en de datum wanneer je naar de ITV (APK) moet.

Maar als het aan de DGT ligt dan moet het binnenkort ook mogelijk zijn om via de miDGT app te zien of je een bekeuring hebt, hoe hoog deze is en moet het mogelijk worden om deze meteen via de smartphone app te betalen. 

Het zal ook mogelijk worden om een berichtje of notificatie op je telefoon te ontvangen wanneer je een bekeuring voor een verkeersovertreding hebt gekregen.

De DGT is van plan om ook het aanmeldproces voor de app te vereenvoudigen zodat meer mensen gebruik kunnen maken van deze handige smartphone app van de Spaanse verkeersdienst.

Wat is miDGT?

MiDGT is een digitaal rijbewijs (carné de conducir digital) wat een legale en digitale versie van je plastic kaartje rijbewijs die de meeste mensen in de portemonnee meedragen. De app is van de Dirección General de Tráfico (DGT).

In de miDGT app kun je de pasfoto van je Spaanse rijbewijs zien en daarna meteen op het beginscherm het aantal rijbewijspunten dat je nog hebt. Verder staan ook de technische papieren van de op jouw rijbewijs geregistreerde voertuigen in de app zodat je die altijd bij je hebt en ook aan de politie kunt laten zien bij controle. Je kunt ook controleren wanneer je naar de ITV (APK) moet.

Als je dan klikt op ‘ver mi carnet’ dan komt je rijbewijs tevoorschijn met de foto, naam, geboortedatum en alle andere informatie van je papieren/plastic rijbewijs (inclusief watermerk). Dit scherm kun je omdraaien en de politie kan ook de QR-code scannen indien noodzakelijk.

Bezoek de website van de miDGT app en ga naar de smartphone Google Play of Apple Store om de app te downloaden. Deze is alleen te gebruiken door die personen die een Spaans rijbewijs hebben.

ATTENTIE: De Spaanse DGT geeft in een Twitterbericht ook aan dat de gebruikers van het digitale rijbewijs via de miDGT app er wel rekening mee moeten houden dan deze alleen geldig is op Spaans grondgebied, dus het Spaanse vasteland, de Balearen en Canarische Eilanden. Buiten Spanje moet je het normale rijbewijs bij je hebben en geldt de smartphone app versie bijvoorbeeld niet in Frankrijk, Portugal, Andorra of Nederland en België.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?