De bloeiende kersenbomen van de Valle de Gallinera in Alicante

De bloeiende kersenbomen van de Valle de Gallinera in Alicante
Beeld: Turismo Valle de Gallinera / Facebook

De bloeiende kersenbomen van de Valle de Gallinera in Alicante

ALICANTE – Op slechts enkele kilometers rijden van de kustplaatsen Gandia, Dénia, Javea, Calpe en Benidorm bevindt zich de Valle de Gallinera. Dankzij de publicatie in een reismagazine waarin deze regio in het binnenland van Alicante genoemd wordt als een van de beste plaatsen om de bloeiende kersenbomen te zien, is het aantal bezoekers voordat de corona-crisis toeslag in 2020 enorm gestegen. 

De Valle de Gallinera is een gemeente in de regio (comarca) Marina Alta in het binnenland van de provincie Alicante met slechts 582 inwoners verdeeld over acht dorpen die voor een groot deel leven van de kersen.   

Volgens de burgemeesters van enkele dorpen komt de interesse voor deze regio geheel onverwacht en is men niet voorbereid op zoveel toeristen en bezoekers. Er zijn niet genoeg parkeerplaatsen bij de weinige uitzichtpunten die er zijn en er is meestal maar plaats voor een paar geparkeerde auto’s.

Daarom is het wellicht het beste om van de kersenbloesem show te genieten achter het stuur door rustig rond te rijden door een vallei die gelukkig langgerekt is waardoor er een goed overzicht is. De piektijd van de kersenbloesem is normaal gesproken tussen 15 en 22 maart, al zijn er op het moment van schrijven begin maart ook al diverse kersenbomen in bloei te zien.

Maar naast de bloeiende kersenbomen is het rijden langs de acht dorpen ook leuk. Het gaat om een korte 16 km lange tocht met als beginpunt Benirrama gevolgd door Benialí, Benissivà, Benitaia, Alpatró, La Carroja, Llombai (momenteel verlaten) en Benissili. Er zijn naast de velden met kersenbomen die in de Arabische (Moorse) tijd zijn aangelegd, ook diverse kastelen te zien zoals de Castillo de Benissili, het kasteel in Forna en in Benirrama.

Zonsondergang  

Twee keer per jaar staat bij een gat in de Penya Forada berg de zon perfect in lijn, iets dat dit weekend plaatsvindt op zondag 8 maart en de volgende keer in oktober dit jaar. Veel inwoners van de dorpen klimmen dan omhoog om het spektakel van de ondergaande zon rond 17 uur te zien bij het oude klooster van Benitaia. Meer informatie hierover is hier (in het Valenciaans) te lezen.

Los cerezos en flor -valle de la gallinera- Cerezos en flor. en el valle de la Gallinera. Cerca de Benissili. Valle de la Gallinera. Tocando el cielo. Para ti Angeles- Los cerezos en flor en el valle de la gallinera. 86/2019
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.