Search
menu
Search

Welk huisdier is populairder op de wereld, in Spanje en andere landen: honden Vs katten

Welk huisdier is populairder op de wereld, in Spanje en andere landen: honden Vs katten
Beeld: Freepik

Welk huisdier is populairder op de wereld, in Spanje en andere landen: honden Vs katten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zijn honden populairder dan katten of zijn juist de katten populairder dan honden als huisdier op de wereld, in Spanje, in Nederland, België etc. De verzekeringsaanbieder Budget Direct heeft dat onderzocht aan de hand van de hashtags op Instagram.

Uiteraard is de methode van het zoeken naar #hashtags zoals #ilovecats, #catloversclub, #catlovers, #ilovedogs, #dogloversclub en #doglovers op Instagram wellicht niet de meest representatieve manier van de onderzochte landen maar laten we eerlijk zijn, honden- en kattenliefhebbers plaatsen graag foto’s van hun huisdieren op social media.

Uit het onderzoek blijkt dat de katten het meest populair zijn in 91 landen terwijl dat voor de honden 76 laden zijn en er drie landen zijn waar de liefde voor katten en honden gelijk is. 

Katten zijn erg geliefd in grote landen zoals Canada, Rusland en China terwijl de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk weer meer honden-landen zijn.

Volgens de gegevens van het eigen onderzoek van Budget Direct zijn honden in Europa de favoriet in o.a. Spanje, Frankrijk, Monaco, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Andorra. 

Katten zijn echter binnen Europa de favoriet in o.a. Portugal, Italië, Nederland, België, Duitsland, de Scandinavische landen en Griekenland.

Spanje

Zoals we eerder al zagen is Spanje volgens het onderzoek een hondenland waar men dus meer van honden dan van katten houdt. Spanjaarden worden daarom meer ‘perrunas’ (hondenliefhebbers) dan ‘gatunas’ (kattenliefhebbers) genoemd.

De meeste honden #hashtags in Spanje werden geregistreerd in Valdemoro (100%), Pontons (100%), Villajoyosa (95%), Parets del Vallès (89%), Granada (70%) en Zaragoza (62%) zijn.

De meeste katten #hashtags in Spanje werden geregistreerd in Gijón (91%), Sevilla (85%), Pamplona (78%), Almería (76%), Palma de Mallorca (71%) en Málaga (67%), Madrid (55%) en Barcelona (56%).

Nederland & België

Als we kijken naar Nederland zien we meteen dat bij de kattenliefhebbers Hoofddorp en Brielle op de respectievelijk eerste en tweede plaats staan met 100%. Gorinchem staat op de negende plaats, Vries op de 20e, Mons in België op de 36e plaats, Utrecht op de 58e plaats en Gent in België op de 63e plaats.

Bij de hondenliefhebbers staat als hoogste in België Luik op de 116e plaats en ‘s-Hertogenbosch in Nederland op de 252e plaats.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?