skip to Main Content

Spanje als leesvoer, de magazines op een rij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Nell Westerlaken) De Volkskrant heeft in een leuk artikel van journaliste Nell Westerlaken de nieuwe Spanje magazines op een rijtje gezet. Inmiddels zijn er diverse bladen te vinden in de Nederlandse kiosken waaronder Spanje, España y Más en Casa en España. Buiten alle blogs en nieuwssites zoals onder andere SpanjeVandaag of InSPanje.nl, zijn de magazine leuk leesvoer voor de regenachtige Nederlandse dagen of tijdens je reis naar de zon in Spanje. Lees hieronder een deel van het verhaal om et daarna verder te lezen op de website van de Volkskrant.

Het is maandagmiddag, het regent en de treinenloop is in de war; een goeie dag voor de bladenman in de stationskiosk. Verfomfaaide passagiers bladeren aan het einde van hun kantoordag door zijn tijdschriften. Vooral die over ‘het betere leven’ zijn in trek. De woorden ‘dromen’ en ‘paradijs’ spatten van de covers.

Het betere leven lijkt zich grotendeels buiten de landsgrenzen af te spelen als we afgaan op het groeiende aanbod van bladen over één vakantieland. Alleen al over Frankrijk zijn er vier, vijf Nederlandse titels voorhanden. Italië heeft de glossy Italië, maar ook landen als de Verenigde Staten en Australië doen mee met een ‘eigen’ blad. Vakantieland Spanje leek wat ondervertegenwoordigd, maar daarin is dit voorjaar verandering gekomen. Twee nieuwe Spanje-bladen – Spanje en Casa en España (Huis in Spanje) – liggen al in de kiosk, deze week is daar een derde bijgekomen: España & más. (Spanje en meer.) …

Lees hier verder …

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend