skip to Main Content
Málaga verrijkt met enige Pompidou museum buiten Frankrijk

Málaga verrijkt met enige Pompidou museum buiten Frankrijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

pompidou2MÁLAGA – Málaga heeft er sinds vorige week zaterdag een nieuwe museum bij, het Pompidou. Met deze aanwinst wil de Zuid Spaanse stad zich profileren als een van de culturele hoofdsteden van het land. Het nieuwe Pompidou komt bij het lijstje van het Picasso museum, het Thyssen museum en het Museo Ruso. De Spaanse Pompidou is de eerste vestiging van de Franse versie en de enige buiten Frankrijk.

Het gloednieuwe Pompidou Museum gelegen in de havenwijk aan de Muelle 1 is een pop-up museum dat minimaal vijf jaar blijft staan. Het gebouw zelf The Cube, een glazen vierkant met verschillende kleuren, is al een bezienswaardigheid op zich.

Binnenin zijn werken van de in Malaga geboren Pablo Picasso te zien en ook van artiesten als Alberto Giacometti, Frida Kahlo, René Magritte, Francis Bacon en Marc Chagall. De kunstwerken zijn geleend van het Centre Pompidou in Parijs.

Volgens de regionale krant Diario Sur zijn zelfs de toiletten in het museum kunstig. De herentoiletten worden opgevrolijkt met rode flitslichten en geluiden en de damestoiletten worden groen verlicht en zijn versierd met optimistische leuzen.

Het Museum Pompidou is overigens niet de enige culturele aanwinst in Málaga. Eind maart opende ook een dependance van het Russische Staatsmuseum met honderd kunstwerken de deuren in een voormalige tabaksfabriek. Enkele jaren geleden werd tevens het Carmen Thyssen museum geopend en uiteraard zijn ook het Picasso museum en het Picasso huis bekende musea in de stad – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken