Caminito del Rey heeft de één-miljoenste bezoeker ontvangen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Caminito del Rey heeft deze Paasdagen de één-miljoenste wandelaar mogen ontvangen. Het gaat om één miljoen wandelaars sinds de heropening van het beroemde wandelpad tussen El Chorro en Ardales in het achterland van de provincie Málaga in maart 2015, drie jaar geleden dus. Binnenkort gaan de kaarten voor de zomermaanden in de verkoop.   

Op 28 maart 2015 opende de Caminito del Rey opnieuw voor het publiek en sindsdien is het Koningspad uitgegroeid tot een referentie in het toerisme van de binnenlanden van de provincie Málaga. 1 miljoen mensen hebben in deze drie jaar tijd de wandeling gemaakt waarbij deze het eerste jaar gratis was en er daarna 10 euro per persoon betaald moet worden. Naast de vele Spanjaarden die de wandeling maken is ook het aandeel Nederlanders en Belgen erg groot in verhouding tot andere 84 nationaliteiten die goed zijn voor 65%van alle bezoekers.

De heropening van deze ooit gevaarlijkste wandeling ter wereld heeft gezorgd voor werk aan meer dan 400 personen en een economische impact van meer dan 100 miljoen euro. Volgens de president van de Diputación de Málaga is de Caminito del Rey erin geslaagd in slechts drie jaar tijd uit te groeien tot een toeristisch merk. Met name de dorpen Álora, Ardales en Campillo hebben profijt gehad van de heropening van het Koningspad. Een 20% van de bezoekers van de wandeling besluit ook in de omgeving van de Caminito del Rey te overnachten.

Entreekaarten zomer

Op 16 april zal de nieuwe lichting van 100.000 entreekaarten voor de zomermaanden in de verkoop gaan, om concreet te zijn voor de maanden juni, juli, augustus en september. Om deze kaarten te bemachtigen dien je naar de website van de Caminito del Rey te gaan maar wees snel want de kaarten voor de beste data en dagen zijn snel verkocht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.