skip to Main Content
Caminito del Rey heeft de één-miljoenste bezoeker ontvangen

Caminito del Rey heeft de één-miljoenste bezoeker ontvangen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Caminito del Rey heeft deze Paasdagen de één-miljoenste wandelaar mogen ontvangen. Het gaat om één miljoen wandelaars sinds de heropening van het beroemde wandelpad tussen El Chorro en Ardales in het achterland van de provincie Málaga in maart 2015, drie jaar geleden dus. Binnenkort gaan de kaarten voor de zomermaanden in de verkoop.   

Op 28 maart 2015 opende de Caminito del Rey opnieuw voor het publiek en sindsdien is het Koningspad uitgegroeid tot een referentie in het toerisme van de binnenlanden van de provincie Málaga. 1 miljoen mensen hebben in deze drie jaar tijd de wandeling gemaakt waarbij deze het eerste jaar gratis was en er daarna 10 euro per persoon betaald moet worden. Naast de vele Spanjaarden die de wandeling maken is ook het aandeel Nederlanders en Belgen erg groot in verhouding tot andere 84 nationaliteiten die goed zijn voor 65%van alle bezoekers.

De heropening van deze ooit gevaarlijkste wandeling ter wereld heeft gezorgd voor werk aan meer dan 400 personen en een economische impact van meer dan 100 miljoen euro. Volgens de president van de Diputación de Málaga is de Caminito del Rey erin geslaagd in slechts drie jaar tijd uit te groeien tot een toeristisch merk. Met name de dorpen Álora, Ardales en Campillo hebben profijt gehad van de heropening van het Koningspad. Een 20% van de bezoekers van de wandeling besluit ook in de omgeving van de Caminito del Rey te overnachten.

Entreekaarten zomer

Op 16 april zal de nieuwe lichting van 100.000 entreekaarten voor de zomermaanden in de verkoop gaan, om concreet te zijn voor de maanden juni, juli, augustus en september. Om deze kaarten te bemachtigen dien je naar de website van de Caminito del Rey te gaan maar wees snel want de kaarten voor de beste data en dagen zijn snel verkocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by