skip to Main Content
Einde aan tol betalen op de AP-7 tussen Tarragona en Alicante laat nog even op zich wachten

Einde aan tol betalen op de AP-7 tussen Tarragona en Alicante laat nog even op zich wachten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De minister van Ontwikkeling die zich bezighoudt met het wegenstelsel in Spanje heeft aangekondigd dat de AP-7 tussen de provincie Tarragona in Catalonië en de provincie Alicante in het zuiden van de deelstaat Comunidad Valenciana vanaf 2020 waarschijnlijk tolvrij zal zijn. Op 31 december 2019 zal het contract met de huidige beheerder Aumar eindigen waarna dit niet vernieuwd zal worden.

De kans is groot dat over twee jaar de AP-7 snelweg, ook wel bekend als de Autopista del Mediterráneo, tussen de provincia Tarragona en Alicante gratis te berijden zal zijn. Dat zou dus inhouden dat deze tolweg dus tolvrij zal worden, iets wat een minister van Ontwikkeling al vaker gezegd heeft maar wat nog steeds niet officieel bevestigd is.

Feit is wel dat het huidige contract voor het beheer en onderhoud van de AP-7 tussen Alicante, Valencia en Tarragona tussen de Spaanse overheid en Autopistas del Mare Nostrum (Aumar) op 31 december 2019 beëindigd zal worden waarna er geen verlenging mogelijk is. Vanaf 1 januari 2020 komt dit deel van de AP-7 weer in handen van de Spaanse overheid en zoals in 2016 door de toenmalige minister van Ontwikkeling Ana Pastor werd gezegd, zal de tol verdwijnen op dit ongeveer 438 kilometer lange deel van de AP-7 snelweg.

Lees ook: Leer de Spaanse snelweg AP-7 of Autopista del Mediterráneo kennen

De huidige minister van Ontwikkeling Iñígo de la Serna heeft de opmerking van zijn voorganger Ana Pastor niet bevestigd en ziet het vrijgeven van de tol als een van de vele mogelijkheden. Er is dus nog enige onzekerheid over het wel of niet tolvrij maken van dit deel van de AP-7, een van de duurdere delen tolweg op de hele AP-7 snelweg. Van Tarragona naar Alicante is het 438 km en duurt de reis 4 uur en 40 minuten en moet er volgens de website van de ANWB in totaal 51 euro betaald worden (verdeeld in Vendrell-Salou 8,15 euro, Salou-Valencia 25,80 euro en Valencia-Alicante 17,05 euro)

Eigenlijk had dit deel van de AP-7 snelweg al in 2006 tolvrij moeten zijn maar de regering van Aznar (PP) verlengde in 1996 het contract met de beheerder Aumar tot 31 december 2019 met als voorwaarde dat de tol tussen de 30% en 40% goedkoper zou worden. Gemiddeld reden er 10 jaar geleden voor de crisis 27.000 voertuigen per dag over dit deel van de AP-7 maar dat is vanwege de crisis en gratis alternatieven gedaald naar 17.000 voertuigen per dag.

Foto: ABC.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. De mensen die in de dorpen langs de N340 en N332 wonen zullen er maar wat blij mee zijn. Nu loopt het verkeer er regelmatig vast door de drukte die vooral door de tol voor de AP7 wordt veroorzaakt.

 2. Ik zou het super vinden als ik niet meer opgejaagd word door de vrachtwagens op de N-340. Met mijn 95 km/u fourgoneta ben ik voor hen te langzaam. Lullig voor hen en onnodige stress voor mij. Tolvrij is ook voor de bewoners langs de N-340 een zegen, denk ik. Geen stank, risico en lawaai meer in de mate waarin het nu eraan toe gaat.
  Mag voor mij morgen al open gaan.

 3. De tolpoorten bij Vendrell en Hospitalet del infante zijn trouwens gesloopt. Begrijp dus niet helemaal waar deze deeltarieven vandaan komen. Het is nu toch kaartje trekken bij Mataró?

  1. klopt, zijn gelukkig compleet verdwenen (was een ellende in de zomermaanden) maar dat houdt niet in dat er nog steeds per delen betaald wordt … het wordt alleen in een rekening afgerekend. Tolpoort Vendrell is er overigens nog wel, de afslag, net zoals Hospitalet.

 4. Het zijn gewoon boeven, want nu met Pasen hebben ze de tarieven weer verhoogd, ditmaal met ongeveer 2 %. Ik had trouwens begrepen dat het tolvrij maken alleen de bedoeling was voor het stuk Valencia-Alicante, omdat er een ook al een gratis A7 door het binnenland loopt.
  Mijn opmerking over die tolpoort ging dan ook over dat traject van de AP7.

 5. Ik weet niet waar die foto van de tolpoort is genomen, maar ik kan u verzekeren dat dit NIET op de AP7 is. Dergelijke Lego-achtige dakjes komen hier niet voor.

 6. Leuk voor mensen die langs de snelweg wonen en het aantal auto’s van zeg 17000 naar 50000(?) per dag zullen zien (horen) stijgen?

  1. Niet leuk maar zalig voor de mensen die regelmatig de N340 nemen op gevaar van hun leven vanwege de zware vrachtwagens en zeker voor alle dorpen die op dat traject langs de N340 liggen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken