skip to Main Content
Loslopende olifanten na ongeval op de A-30 snelweg in Spanje

Loslopende olifanten na ongeval op de A-30 snelweg in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De A-30 snelweg in de provincie Albacete moest gedurende meer dan twee uur gesloten worden omdat een vrachtwagen met daarin 5 olifanten betrokken was bij een ongeval en op een zij terecht was gekomen. Een van de vijf olifanten overleefde het ongeval niet terwijl van de vier overige olifanten er twee gewond raakten.

Een vrachtwagen van een circus raakte op de A-30 snelweg ter hoogte van de gemeente Pozo Cañada in de provincie Albacete in de richting naar Murcia uit balans en raakte op een zij waarbij de chauffeur lichtgewond raakte. In de vrachtwagen stonden vijf olifanten van een circus die na het ongeval op beide kanten van de snelweg rondliepen en voor een verkeerschaos zorgde. Een van de olifanten overleed ter plaatse.

De overige vier olifanten overleefden het ongeval maar twee van hen raakten gewond en liepen met bloed op hun lichaam rond op de snelweg. Samen met medewerkers van het circus lukte het diverse automobilisten om de olifanten, die rustig waren en niet voor problemen hebben gezorgd, te verzamelen en naar een plaats naast de snelweg te verplaatsen waar ze geholpen konden worden aan de verwondingen.

Er moest een grote kraan aan te pas komen om een van de olifanten uit de vrachtwagen te halen en het lichaam van de overleden olifant weg te halen waarna men kon beginnen met het wegslepen van de vrachtwagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Het zoveelste bewijs dat dieren niet in een circus horen. Het zoveelste bewijs dat door toedoen van de mens weer de dieren lijden. Dieren horen absoluut niet in circussen! Ook zonder dieren in een circus kan een prima show gegeven worden, kijk maar naar Cirque du Soleil.

  2. Ja inderdaad, ze horen niet in een circus thuis, ogenschijnlijk zien zij er kalm uit, maar een trauma zullen zij er zeker van over houden, een olifant vergeet niets en dan nog één van hun groep moeten afgeven, ze gaan gegarandeerd treuren…..
    Een paar weken geleden was er een neushoorn op de snelweg en nu weer dit!!!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken