Nederlands/Belgisch initiatief om Rode Kruis Spanje te helpen tijdens corona-crisis

Nederlands/Belgisch initiatief om Rode Kruis Spanje te helpen tijdens corona-crisis
Beeld: Europa Press

ALICANTE – Diverse Nederlanders en Belgen in de Vega Baja regio in de provincie Alicante zijn een initiatief gestart om geld in te zamelen voor het Spaanse Rode Kruis. Daarmee willen zij het Cruz Roja financieel belonen voor de uitstekende inzet tijdens de corona-crisis. Ben jij woonachtig in Spanje en wil je ook meedoen, bekijk dan de poster voor meer informatie.

Het geld wordt ingezameld door het lokale Rode Kruis in Almoradi maar zal door het nationale Cruz Roja Española geheel gebruikt worden voor uitgaven in heel Spanje die met de Corona-uitbraak te maken hebben, waar overigens ook assistentie bij het repatriëren van lichamen van overledenen bij hoort. 

Elke dag brengen vrijwilligers van het Rode Kruis met gevaar voor besmetting op veel plaatsen in Spanje de noodzakelijke levensmiddelen naar die personen die het al niet breed hebben in Spanje en ook vaak nu hun baan zijn kwijtgeraakt. Maar dat kan het Rode Kruis niet alleen en daarom zijn donaties zo belangrijk.

Ook de Nederlandse Ambassade in Madrid steunt dit initiatief met een eerste storting van 5000 euro. Maar doe jij ook mee? ben je woonachtig in Spanje of draag je Spanje en de Spanjaarden en warm hart toe, steun dan deze Nederlands/Belgische actie om het Rode Kruis in Spanje te helpen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

1 reactie op “Nederlands/Belgisch initiatief om Rode Kruis Spanje te helpen tijdens corona-crisis”

  1. Mooi initiatief temeer nu wellicht de Spaanse bevolking door de recente opstelling van de Nederlandse overheid ten onrechte het gevoel krijgt dat men ze in de steek laat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.