Twee eilanden zonder coronavirus besmetting in Spanje

Twee eilanden zonder coronavirus besmetting in Spanje
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Praktisch heel Spanje heeft te maken met het coronavirus en in alle 17 autonome regio’s en 2 autonome steden inclusief alle 52 provincies zijn besmettingsgevallen en/of sterfgevallen maar ook personen die genezen zijn verklaard, een aantal dat elke dag stijgt. Maar er zijn plaatsen waar men coronavirus-vrij is en dat zijn twee Spaanse eilanden.

Deze twee coronavirus-vrije eilanden zijn Tabarca dat voor de kust van de provincie Alicante in de Middellandse Zee ligt en het eiland La Graciosa dat voor de kust van het Canarische Eiland Lanzarote ligt. de autoriteiten en met name de inwoners van deze eilanden doen er alles aan om deze twee plaatsen coronavirus-vrij te houden.

Tabarca

Beeld: La Tabarca / 123rf

Het eiland Tabarca is het kleinste bewoonde eiland van Spanje met slechts 57 permanente bewoners. Het eiland ligt dicht bij de Kaap van Santa Pola voor de kust van Alicante en bevindt zich op ongeveer één uur varen met de boot. Het eiland is slechts 2 kilometer lang en 400 meter breed met een maximale hoogte van 15 meter en hoort bij een archipel bestaande uit de eilanden Tabarca en de onbewoonde eilandjes Cantera, Galera en Nao.

La Graciosa is lange tijd een eldorado voor piraten geweest. De Spaanse koning Karel III heeft het eiland echter doen bevolken met 300 Genuese voormalige krijgsgevangenen, die vastgehouden werden op het Tunesische eiland Tabarka waarna het eiland in 1768 werd omgedoopt tot Nueva Tabarca.

Het door de Genuezen te bevolken dorpje werd gebouwd volgens een rechthoekig stratenpatroon, overeenkomstig de denkbeelden van de Renaissance en de Verlichting. Het werd door verdedigingsmuren omgeven, die ook nu nog te bewonderen zijn, inclusief de twee poorten. De bouwmaterialen werden gewonnen op het Islote la Cantera, een onbewoond eilandje vlakbij het dorp.

La Graciosa

Beeld: La Graciosa / WikiMedia

Het eiland La Graciosa is in 2019 het achtste Canarische eiland geworden en bevindt zich slechts twee kilometer voor de kust van het noorden van het eiland Lanzarote waar je vanuit de Mirador del Rio een prachtig uitzicht hebt op het eiland. La Graciosa werd vroeger veel door piraten gebruikt voor het begraven én opgraven van schatten maar nu komen er jaarlijks meer dan 25.000 toeristen naar het rustige eiland.

Het eiland, dat nagenoeg volledig bestaat uit vulkanische gesteenten en zandvlakten, heeft zo’n 700 inwoners en heeft een oppervlakte van 29 km2 met als hoogste punt de vulkaan Las Agujas van 266 meter. De bewoners bevinden zich in de hoofdplaats Caleta del Sebo en ’s zomers ook in Casas de Pedro Barba. Op La Graciosa is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Daarnaast is er enige visserij. 

Bij het zuidoostelijke Caleta de Sebo is een haven met jachthaven en bar/restaurants. Verder zijn er een basis- en middelbare school, supermarkten, een postkantoor en diverse stranden. Op het eiland is het gebruik van motorvoertuigen verboden voor wie geen vergunning heeft. Het eiland is in circa 30 minuten te bereiken met een veerboot vanuit de plaats Orzola op Lanzarote.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.