Ben je fan van het Spaanse Ale-Hop? Dan vind je het Japanse Miniso ook leuk

Ben je fan van het Spaanse Ale-Hop? Dan vind je het Japanse Miniso ook leuk
Beeld: 123rf

Ben je fan van het Spaanse Ale-Hop? Dan vind je het Japanse Miniso ook leuk

MADRID – Recent werd de nieuwste winkel geopend in Zaragoza waardoor het Japanse Miniso in Spanje inmiddels 40 winkels heeft (41 als je Andorra meetelt). Miniso is niet exclusief iets Spaans want deze winkels zijn ook te vinden in Nederland terwijl het Spaanse Ale-Hop voorlopig nog geen winkels in Nederland en/of België heeft geopend. In Spanje is Miniso steeds populairder aan het worden want in Spanje zijn ze gek op Aziatische hebbedingetjes.

In Nederland zijn inmiddels vier Miniso winkels te vinden in Utrecht, Eindhoven, Den Bosch en Maastricht. In Spanje zijn op dit moment 40 winkels te vinden in o.a. Andalusië, Catalonië, Galicië, Murcia, Valencia regio, Madrid regio, Aragón en de Canarische Eilanden. Wereldwijd heeft de Chinese winkelketen alweer meer dan 4.200 winkels in 83 landen. De nieuwste aanwinst in Spanje is de winkel in het centrum van Zaragoza , de hoofdstad van Aragón.

Aziatische spulletjes lijken populair te zijn en ook in Spanje is de winkelketen in een rap tempo aan het uitbreiden. Op dit moment heeft Miniso 40 winkels maar dat moeten als het aan Miniso España ligt snel meer dan 200 winkels worden. Om te weten waar de winkels van Miniso precies liggen in Spanje kun je naar DEZE website gaan.

Knuffels van katten die verpakt zijn als sushirol, kleurige tassen en rugzakken, hoofdtelefoons, sleutelhangers van geanimeerde figuren en panda’s en vooral spullen van Sesamstraat en de merken Marvel en Disney zijn erg populair bij de Chinese winkelketen. 

Geschiedenis

Miniso werd in 2009 door de Chinese entrepreneur Ye Guofu opgestart maar het duurde tot 2013 voordat de eerste winkel in China werd geopend. Het bedrijf zelf zegt dat de Japanse designer Miyake Junya mede oprichter is van Miniso maar daar wordt over getwijfeld.

Er is ook verwarring want Miniso claimt niet Chinees maar Japans te zijn terwijl dat niet zo is. Waarschijnlijk gebeurt dat vanwege de marketing want Japans klinkt beter dan Chinees. Daarnaast hebben de producten een Japans en niet Chinees uiterlijk. In Japan zijn echter geen Miniso winkels te vinden maar in China, waar de eerste winkel werd geopend, wel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.