skip to Main Content

CHAMPIONS: El Clásico IV, de laatste maar meest beladen confrontatie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Dinsdagavond 20.45 uur zal voorlopig de laatste El Clásico klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid gespeeld worden. De afgelopen 4 weken hebben de echte voetbalfans van maar liefst 3 klassiekers kunnen genieten die niet allemaal gelijk eindigden. Het competitieduel eindigde in een 1-1 gelijkspel na twee penalties, de Copa del Rey werd door de Madrilenen met slechts 1-0 gewonnen en de eerste Champions League wedstrijd werd gewonnen door FC Barcelona met twee doelpunten van Messi. Deze laatste wedstrijd was echter meteen ook de meest beladen wedstrijd waarbij het zowel tijdens de wedstrijd maar nog meer na het duel flink tekeer ging met moddergooien tussen de trainers, de directie en de spelers. Het lijkt er echter op dat FC Barcelona zo goed als zeker naar de finale van de Champions League 2011 zal gaan.

De Belgische scheidsrechter De Bleeckere zal het moeilijk gaan krijgen tijdens het duel wat plaats zal hebben in het Catalaanse Camp Nou. Traditiegetrouw heeft een El Clásico altijd een beladen betekenis maar dit jaar is er een overdosis van klassiekers en dat is ook wel te merken waarbij FC Barcelona Real Madrid bij de UEFA wil aanklagen vanwege foute opmerkingen van Mourinho en Real Madrid op hun beurt de Catalanen wil aanklagen vanwege onsportief gedrag tijdens de laatste wedstrijd.

In de heenwedstrijd kreeg Real-speler Pepe rood en werd trainer Mourinho naar de tribune verwezen. De Spaanse topclub pikt dat niet en eiste dat er zes spelers (José Manuel Pinto, Víctor Valdés, Seydou Keita, Daniel Alves, Pedro en Sergio Busquets) van Barcelona geschorst zouden worden. Ook trainer Guardiola kreeg er van langs.

FC Barcelona daarentegen spande een zaak aan tegen Real Madrid trainer José Mourinho vanwege zijn uitlatingen over zowel trainer Pep Guardiola maar meer nog over de uitlatingen over de shirtsponsering van UNICEF en een vermeende voorkeursbehandeling bij de UEFA.

Maandag, de dag voor de vierde klassieker, werd echter door de UEFA bekend gemaakt dat men zowel de aanklacht van FC Barcelona alsook Real Madrid niet verder onderzocht zullen worden. Hiermee kan het moddergooien in principe ophouden maar in de praktijk zal dat echter heel anders gaan wordt gevreesd.

Hoe dan ook, het zal weer een spannende, onderhoudende, moeilijke en beladen wedstrijd worden tussen de twee Spaanse topclubs waarbij men er eigenlijk al vanuit zal gaan dat Barça door zal gaan naar de finale waarin de Catalanen hoogstwaarschijnlijk tegenover Manchester United komen te staan in het Wembley stadion.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend