skip to Main Content

Feria Sevilla van start met het aandoen van de “portada”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Redactie) Na de emotionele Semana Santa is het nu tijd voor wat feest in Sevilla met de Feria de Abril. Maandagavond werden traditiegetrouw de lichten van de portada aangedaan, 300.000 lampen die de 164e editie van de bekendste Feria inluiden. Dit jaar wordt met de portada de allereerste wereldreis herdacht, een reis die in het jaar 1522 door Juan Sebastian Elcano werd gestart in Sevilla.

Maandagavond stonden er duizenden mensen klaar voor het aandoen van de lichten, het startsein van een week feesten in de 1.047 casetas, speciale kleine huisjes waar gefeest kan worden. Al zijn er nog steeds 300.000 lichten aangedaan, toch zijn dat er 70.000 minder dan het afgelopen jaar. Het aandoen van de lichten werd ernstig in gevaar gebracht door de regen maar gelukkig bleef het droog en kon men genieten van de opening van de Feria de abril.

De Feria de Sevilla vindt dit jaar plaats tussen 3 en 8 mei, een week later dan normaal vanwege het laat vallen van de Semana Santa, Pasen. De allereerste Feria vond plaats op 19, 20 en 21 april 1846 en wordt daarna elk jaar op het einde van de maand april gevierd. Gedurende deze dagen wordt er op los gefeest in de straten en casetas op het Feria terrein. Zo wordt er gedanst in de typische kledij en rijden er speciaal aangeklede ruiters rond op paarden. Uiteraard mag er ook geen eten en drinken ontbreken, ingrediënten die noodzakelijk zijn voor een van Spanje’s bekendste feesten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend