skip to Main Content
Aardbeving van 3,7 op Richter schaal in Lorca (Murcia) laat inwoners even goed schrikken

Aardbeving van 3,7 op Richter schaal in Lorca (Murcia) laat inwoners even goed schrikken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

murcia5aMURCIA – Een week voordat de inwoners van de plaats Lorca de grote en verwoestende aardbeving van 11 mei 2011 herdenken beefde de bodem weer eventjes nadat er een aardbeving van 3,7 op de Richter schaal werd waargenomen en gevoeld. In 2011 verwoestte een aardbeving van 5,1 op de Richter schaal veel woningen en gebouwen en vielen er diverse doden en tientallen gewonden.

Volgens het geografisch onderzoeksinstituut vond er om 11:56 uur een aardbeving plaats in de nabijheid van Lorca met als epicentrum de plaats Aledo. Niet veel later regende het telefoontjes bij de 112 nooddiensten waar geschrokken burgers naartoe belden voor meer informatie. Bij elke kleine beving komen de herinneringen van 11 mei 2011 weer naar boven toen de stad Lorca en omgeving werden getroffen door een verwoestende aardbeving.

Sinds de aardbeving vijf jaar geleden neemt iedereen elke kleine beving serieus en ook dit keer werden meteen scholen ontruimd en moest iedereen voorzorgsmaatregelen nemen. Dit is zo afgesproken omdat in 2011 er ook eerst twee kleinere bevingen van 4,5 en 2,6 op de Richter schaal plaatsvonden alvorens de grote klap van 5,1 op de Richter schaal voor verwoesting zorgde en er nog tientallen kleinere naschokken volgden.

De aardbeving van deze dinsdag werd gevoeld in Lorca, Totana, Aledo, Murcia en Alcantarilla. De beving vond plaats om 11:56 uur en had een kracht van 3,7 op de schaal van Richter. Voor en na de beving van dinsdag nabij Lorca werden er nog twee andere bevingen waargenomen, een om 6:53 uur nabij Alhama de Murcia met een kracht van 1,6 op de Richter schaal en een om 12:55 uur voor de kust van Puerto de Mazarron en Cartagena met een kracht van 1,5 op de Richter schaal – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken