skip to Main Content
Grote daling in aantal verdrinkingsdoden tot nu toe dit jaar in Spanje
123RF

Grote daling in aantal verdrinkingsdoden tot nu toe dit jaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

123RF

MADRID – De Spaanse federatie van strandwachten en badmeesters heeft de cijfers bekend gemaakt wat betreft de verdrinkingsdoden in Spanje tijdens de eerste vier maanden van dit jaar. Tussen 1 januari en 30 april overleden er 69 mensen in het water. Dat zijn veel mensen maar toch 43 minder dan gedurende dezelfde periode in 2017.

Gedurende heel 2017 zijn er 539 mensen om het leven gekomen door verdrinking in de zee, rivieren, zwembaden en stuwmeren of natuurlijke waterplassen. Van dat aantal waren er 431 mannen, 108 vrouwen en 32 kinderen waarbij 72% van de verdrinkingen plaatsvonden in de zee.

De Asociación española de Técnicos en salvamento Acuático y Socorrismo (Aetsas) heeft ook dit jaar weer de cijfers bekendgemaakt over de eerste vier maanden van dit jaar waarbij er 69 mensen om het leven kwamen, 43 minder dan vorig jaar tussen 1 januari en 30 april. Het merendeel van deze verdrinkingen vonden plaats bij de Canarische Eilanden.

Bij de eilanden zoals Tenerife, Gran canaria, Lanzarote en Fuerteventura overleden er 18 mensen (26,1%). In Andalusië en Galicië waren dat 13 doden, in het País Vasco 8 doden, Asturië 6 doden en Catalonië vijf doden. In de deelstaat Castilla y León waren dat 3 doden en 2 doden in Aragón en in Cantabrië.

In de Comunidad Valenciana overleed 1 persoon door verdrinking, hetzelfde aantal dan in Castilla-La Mancha, Comunidad de Madrid, Extremadura, Balearen en Navarra. In de deelstaten La Rioja, Murcia, Ceuta en Melilla werden geen verdrinkingsdoden geregistreerd tot nu toe dit jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken