Stakingsdreiging toeristische vervoerssector Mallorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Stakingsdreiging toeristische vervoerssector Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De vakbonden CCOO en UGT van de werknemers in de toeristische vervoerssector op het Balearen eiland Mallorca dreigen met stakingen. Dat zou al deze maand moeten gebeuren waarbij er ook sprake is van stakingen in de maand juni. Het gaat om de dienstensector die o.a. de transfers regelt van het vliegveld naar de hotels en toeristische bestemmingen.

Volgens de vakbonden CCOO en UGT zitten de onderhandelingen tussen de bedrijven in deze toeristische sector en de vakbonden vast en dus moet er druk gezet worden met werkonderbrekingen. Men eist een salarisverhoging van 15% verdeeld over de komende drie jaren.

Dat zou dus inhouden dat nog deze maand mei en in juni de toeristen die het eiland bezoeken hinder kunnen ondervinden met het vervoer tussen het vliegveld Son Sant Joan op Mallorca en de hotels in de toeristische bestemmingen.

Voorlopig wordt er alleen nog gedreigd met stakingen eind mei en in juni maar zijn er nog geen concrete plannen voor de werkonderbrekingen waarvan de toeristen uiteraard weer de dupe zijn.

Ga naar de inhoud