Minder dan 200 corona-doden en minder dan 1.000 besmettingen in Spanje

Minder dan 200 corona-doden en minder dan 1.000 besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het lijkt volgens de officiële cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje wat betreft het aantal corona-besmettingen en sterfgevallen beter te gaan. Er komen steeds meer virusvrije of herstelde personen bij terwijl het aantal op COVID-19 positief geteste personen onder de 1.000 is gedaald en er ook minder dan 200 corona-doden werden geregistreerd in Spanje.

Het aantal op COVID-19 positief geteste Spanjaarden is op zondag 23 mei onder de 1.000 uitgekomen met een totaal van 838 in 24 uur tijd van zaterdag op zondag. In totaal zijn er nu in Spanje 217.466 personen positief op COVID-19 getest sinds de aanvang van de corona-crisis. 

Als gekeken wordt naar de autonome regio’s dan worden de meeste nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd in de regio’s Catalonië (384), Castilië en León (118), Galicië (65), Castilla-La Mancha (50), Andalusië (35), Valencia regio (25) en Madrid (19).

Grafiek: verloop aantal dagelijkse positief op COVID-19 gesteste personen

Ook wat betreft het aantal sterfgevallen lijkt het beter te gaan. De laatste dagen gaan de cijfers elke dag iets naar beneden of iets naar boven maar op zondag 3 mei is het aantal corona-doden voor het eerste sinds anderhalve maand onder de 200 gekomen, met een totaal van 164 sterfgevallen in Spanje. Helaas zijn er in Spanje sinds de aanvang van de corona-crisis 25.264 als gevolg van het coronavirus en COVID-19 overleden.

Als gekeken wordt naar de nieuwe corona-doden dan sterven nog steeds de meeste mensen in Catalonië (48), Madrid (40), Castilla-La Mancha (31), Castilië en León (12) en Baskenland (8).

Grafiek: verloop aantal dagelijkse corona-doden

Het aantal herstelde of virusvrije corona-patiënten stijgt elke dag zoals op zondag 3 mei met 1.654 personen naar een totaal van 118.902 herstelde of virusvrije corona-patiënten.

Als gekeken wordt naar de autonome regio’s dan worden de meeste herstelde personen geregistreerd in Catalonië (419), Baskenland (219), Madrid (174) en de Valencia regio (160). 

Grafiek: verloop totaal aantal herstelde/virusvrije personen

NOTA: Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal positief geteste personen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

BRON: De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van de officiële website van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.