Ook makelaars mogen vanaf 4 mei open in Spanje

Ook makelaars mogen vanaf 4 mei open in Spanje
Beeld: Freepik

Ook makelaars mogen vanaf 4 mei open in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf maandag 4 mei mogen als onderdeel van fase 0 van het vier stappen of fasen plan kleine ondernemingen weer opengaan. Klanten mogen echter alleen op afspraak en individueel geholpen worden. Het was al bekend dat dit geldt voor o.a. kappers, schoonheidsspecialisten, fysiotherapeuten en tandartsen maar dit geldt ook voor kantoren zoals makelaars.

Volgens een artikel op het blog van de bekendste woning portaal van Spanje Idealista mogen makelaars vanaf maandag 4 mei weer aan het werk. Dat mochten ze ten tijde van de noodtoestand ook al maar achter gesloten deuren en zonder klanten te ontvangen of door aan ’teletrabajo’ ofwel thuiswerken te doen

Vanaf maandag 4 mei en als onderdeel van fase 0 van het vier stappen of fasen plan mogen ‘agencias inmobiliarias’ in Spanje weer op afspraak klanten ontvangen om hen individueel te woord te staan. Er dient wel sprake te zijn van de verplichte social distance en men dient de hygiënevoorschriften in acht te nemen, zoals het Colegio Oficial y Asociación de Agencias y Agentes Inmobiliarios de Madrid heeft bevestigd.

Wat echter nog niet mag is het bezichtigen van woningen, daar zal men voorlopig nog even mee moeten wachten. Creatieve makelaars hebben maatregelen getroffen en bieden virtuele bezichtigingen aan, iets dat natuurlijk niet hetzelfde is dan een fysieke bezichtiging.

Het is volgens de verenigingen binnen de sector nog niet helemaal duidelijk of makelaars tijdens de fasen 1, 2 of 3 mogen beginnen met het bezichtigen van woningen.

Daarnaast wordt het bezichtigen van woningen ook moeilijker gemaakt door de maatregel dat men vanaf fase 1 op 11 mei tot het einde van fase 3 begin juli alleen binnen de eigen provincie mag reizen.

Vanaf 11 mei tijdens fase 1 mogen makelaars net zoals kleine ondernemers een maximum van 30% van de normale toegestane capaciteit in hun kantoor ontvangen, een percentage dat 50% wordt in fase 2 vanaf 25 mei. De aanwezige klanten moeten echter wel een social distance van 1,5 tot 2 meter aanhouden. Hoe dat precies in de praktijk zal functioneren moet nog blijken, zeker in kleine makelaarskantoren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.