Search
menu
Search

Man en vrouw gewond bij 30 meter val na het maken van een selfie in Almería

Man en vrouw gewond bij 30 meter val na het maken van een selfie in Almería
Beeld: Bomberos de Levante / twitter

Man en vrouw gewond bij 30 meter val na het maken van een selfie in Almería

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – In de cala Cristal de Villaricos in de gemeente Cuevas del Almanzora in de provincie Almería zijn een man en vrouw gewond geraakt toen ze een selfie wilden maakten. Ze verloren echter hun evenwicht en vielen 30 meter naar beneden waarna ze door de brandweer gered moesten worden en beiden gewond naar het ziekenhuis werden gebracht.

Het gaat om een een jonge man van onbekende leeftijd en een 32-jarige vrouw. Beiden maakten een selfie bij een uitzichtpunt bovenop een klif maar raakten hun evenwicht kwijt en vielen 30 meter naar beneden. Beiden overleefden deze val maar raakten daarbij wel gewond. Ondanks dat onderaan de klif rotsen liggen kwamen de man en vrouw op het zand terecht, zoals op de foto te zien is.

De Guardia Civil politie kwam als eerste ter plaatse nadat er via 112 een melding binnen was gekomen. Daarna arriveerde de brandweer die besloot eerst de vrouw en daarna de man te evacueren en naar het ziekenhuis te brengen. Beiden raakten gewond aan armen en benen maar niets ernstigs, ze hebben geluk gehad.

In november 2021 publiceerden we nog de resultaten van een wereldwijd onderzoek waaruit bleek dat er sinds 2008 circa 380 personen overleden zijn bij het maken van een selfie. In Spanje gaat het volgens dat onderzoek om 15 personen waarvan de laatste persoon die overleed een 26-jarige vrouw was die in 2020 een selfie maakte bij de Mirador del Mediterráneo in Benidorm en daarbij in zee viel.

De meeste personen die een selfie maakten overleden na een val (216) gevolgd door een ongeval met een vervoermiddel (123), verdrinkingen (66), vuurwapens en elektrocuties (elk 24) en verwondingen opgelopen bij het fotograferen met wilde dieren (17).

selfie
Beeld: Bomberos de Levante / twitter
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?