skip to Main Content
42 procent minder Spanjaarden op vakantie deze zomer

42 procent minder Spanjaarden op vakantie deze zomer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een Europese enquête zullen er 42% minder Spanjaarden op vakantie gaan dit jaar. Daarnaast zullen diegene die wel op vakantie gaan zo’n 16% minder uit gaan geven vanwege de economische crisis. In 2012 gingen nog 52% van de Spanjaarden op vakantie terwijl dat het jaar daarvoor in 2011 nog 65% was.

Vergeleken met de zomer van 2012 zullen er dus 10% minder Spanjaarden op vakantie gaan. Diegene die wel op vakantie gaan zullen minder gaan uitgeven en houden tekening met een kleiner budget. Gemiddeld zal de Spanjaard zo’n 1.607 euro besteden aan de vakantie, dat is 256 euro minder dan vorig jaar (-16%). Daarnaast zal de vakantieduur lager zijn dan andere dagen.

Volgens het onderzoek in de Europese landen zal slechts 54% op vakantie gaan dit jaar, het laagste percentage van de afgelopen acht jaar. Het zijn niet allelen de Spanjaarden die minder op vakantie gaan maar ook de Italianen, Fransen, Duitsers en Nederlanders – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken