skip to Main Content
Caminito del Rey is voorzien van wifi, straatverlichting en usb laders

Caminito del Rey is voorzien van wifi, straatverlichting en usb laders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wifizuil1ALÓRA – De inmiddels overbekende Caminito del Rey heeft eindelijk draadloos internet. De speciale palen met wifi, verlichting en usb oplaadpunten zijn geplaatst. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Op het moment zijn er twee zuilen geplaatst maar er zullen er meer volgen.

Bij de twee beginpunten van de Caminito del Rey heeft men twee zuilen neergezet die dienst doen als verlichting maar nog meer als wifi draadloos internet punt en als oplaadpunt voor de usb laders voor de mobiele telefoons. Hierdoor kunnen de wandelaars van het inmiddels bekende wandelpad meteen na hun avontuur de foto’s via internet versturen.

De stroom voor de zuilen wordt opgewekt door zonne-energie waardoor deze intelligente zuilen het altijd doen. In de zuil zit ook een milieustation verwerkt en kunnen er gegevens via het wifi verspreidt worden. Zo is het mogelijk mer te weten te komen over de flora en fauna langs het wandelpad maar ook informatie over hotels, bars en restaurants in de omgeving.

De wifi zuilen zijn gemaakt door het regionale bedrijf Sunrise Gridfree met onder andere geld van de Diputación de Málaga en de gemeente van Málaga. Naast de zuilen bij de Caminito del Rey komen er ook zuilen langs de Senda Litoral, het wandelpad langs de kust en de Gran Senda de Málaga, het kilometerlange wandelpad in Málaga – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken